Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Rockkoncerttel „gyógyítanák”

a hároméves Viktóriát

A Lét és Egészség Alapítvány eddig félmillió forintot gyűjtött össze, s most kilenc helyi rockegyüttes jótékonysági koncertet ad a hároméves mosonmagyaróvári Weisz Viktória gyógyulása érdekében. A kislánynak agydaganata van, édesanyjával a fővárosban műtéteken és kemoterápiás kezelések során esik át.
Weisz Viktória hároméves mosonmagyaróvári kislány: súlyos beteg, agydaganata miatt további műtétek és kezelések várnak rá. A Lét és Egészség Alapítvány kiemelten közhasznú szervezetként most gyűjtésbe kezdett a gyógyítása érdekében, hisz a betegséggel járó tetemes költségeket a szülők egyre nehezebben tudják vállalni. Egészségének visszanyerése lassú és költséges folyamat.

Steril környezet

Pinkéné Bodnár Zsuzsanna, az alapítvány kuratóriumának elnöke a Kisalföldnek elmondta: a kislány gyógyulásáért szervezett adománygyűjtés még tart, eddig félmillió forint feletti összeg gyűlt össze. Száztízezer forintot már átadtak a családnak mosógépvásárlásra és lakásátalakításra. Az orvosok ugyanis azt javasolták, hogy a kemoterápia után egy viszonylag steril környezetet alakítsanak ki: így például a szőnyegpadlót is ki kellett cserélni otthonukban.

Kilenc zenekar játszik

Az alapítvány mellett mások is megmozdultak a városban: mosonmagyaróvári és környékbeli amatőr zenekarok és a helyi Gazdász Klub jótékonysági koncertet szervez, és kér mindenkit, hogy járuljanak hozzá a koncerten való részvétellel a kislány gyógyulásához. Kovács Henrietta szervező elmondta: pénteken és szombaton a mosonmagyaróvári Gazdász Klubban kilenc helyi vagy környékbeli rock- és alternatív zenekar játszik. Pénteken a Pókzsír, a Pifalls of Life, az Oliver és a Hen House, míg szombaton a Ventar, a Dealer Bt, a Glasgramez, a Pivo és a Black Secret lép fel. A programok este nyolc órakor kezdődnek, s a szervezők ötszáz forintért árulják majd a belépőt. „Reálisan – napi száz érdeklődővel számolva – százezer forintos bevételre számítunk, amit átadunk majd a családnak” – árulta el a főszervező. Egy ismerősükön keresztül hallottak a beteg kislányról, s ekkor vetődött fel a jótékonysági koncert ötlete. Kovács Henrietta elmondta: természetesen szerették volna meghívni a családot is a rendezvényre, ám Viktória édesanyjával most is egy fővárosi kórházban van.

kórházak, műtétek

Weisz Pétert, Viktória édesapját Budapesten értük el. Elmondta: a hetedik kemoterápiás kezelésen vannak túl.
– Eddig a Semmelweis-kórházban voltunk, de csütörtökön átmegyünk a Szent János kórházba. Lányom és feleségem február 12. óta a fővárosban vannak: szerencsére az intézményben Viki mellett maradhatott – éjszakára is – anyukája. Engem a munkám Mosonmagyaróvárhoz köt, de amint tehetem, megyek utánuk. Viktória most tűrhető állapotban van, nincs rosszul, de túl jól sem. Sajnos nem nagyon akar enni, s a szeménél kijött egy újabb daganat. Még két műtétet végeznek el rajta, s vizsgálatok, kezelések sora vár még rá – mondta az édesapa.
Aki teheti, adományával járuljon hozzá a kislány gyógyulásához. Felajánlásaikat a következő számlaszámon tehetik meg: 11737076-20046932.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elutasították az ENSZ-főtitkár reform-javaslatait

New Yorkban elutasította az ENSZ közgyűlése a világszervezet főtitkárának több reform-javaslatát. … Tovább olvasom