Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Rogán Antal: a magyar gazdaságpolitika jól teljesített az elmúlt két évben

A magyar gazdaságpolitika megvédte a munkahelyeket, és a következő két évben is ez lesz a legfontosabb feladata Rogán Antal szerint.
A magyar gazdaságpolitika jól teljesített az elmúlt két évben, meg tudta védeni a munkahelyeket, és a következő két évben is ez lesz a legfontosabb feladata Rogán Antal szerint. A Fidesz országgyűlési frakcióvezetője a "Tranzit - Fesztivál a határon" rendezvénysorozat keretében megtartott fórumon szombaton Kőszegen beszélt erről.

Azt mondta: a pénzügyi válság kellős közepén, minden nehéz körülmény ellenére javult a foglalkoztatottság az elmúlt két évben. Az elkövetkezendő időszakban a munkahelyek védelmére kell a legnagyobb energiát fordítani, mert az európai gazdasági környezet nem javul, hanem inkább romlik. A kormánynak erre hosszú távú eszközrendszere van - hangsúlyozta, példaként említve az új munka törvénykönyvét, megjegyezve, hogy néhány évre szükség van ahhoz, hogy a hatását kifejtse.

Rogán Antal szerint az egyik legfontosabb feladat a munkahelyek védelmét szolgáló konkrét gazdaságpolitikai akcióterv megvalósítása, ezzel szeptembertől a parlamentnek foglalkoznia kell.

A Fidesz-frakció munkahelyeket védő akciótervében kiemelten azokat a foglalkoztatási csoportokat célozza meg, amelyeknél a legnagyobb az elmaradás a foglalkoztatottságban - mutatott rá. Ilyen csoport - folytatta - a képesítés nélküli fizikai dolgozóké, akiknek nagy részét feketén, vagy egyáltalán nem foglalkoztatják. Nagy az elmaradás a nőknél is, de a program kitér a szülésről visszatérő nők helyzetére is. A fiatalok foglalkoztatásánál 2013. január elsejétől jelentős kedvezmény lép életbe. Védelemben fogják részesíteni az 55 éven felülieket, ebben az életkorban nem a foglalkoztatás növelése a legfőbb cél, hanem a munkahelyek megtartása - sorolta.

Csaba László közgazdász kiemelte: nagy a bizonytalanság a gazdasági környezet alakulásával, a pénzügyi fejleményekkel kapcsolatban.

A legnehezebb a foglalkoztatás a családi és az egyéni vállalkozásoknál. A kis- és középvállalkozások kétharmadának ugyanis nagyon alacsony a termelékenysége. A vállalkozások fele azért küzd, hogy a költségeit fedezni tudja, és ne segélyből kelljen megélnie - fűzte hozzá a közgazdász.

Olvasóink írták

 • 4. studyfy 2012. augusztus 25. 17:22
  „Úgy látszik Rogánt nem zavarja a valóság.”
 • 3. lepkehalo 2012. augusztus 25. 16:48
  „Rogán csak tudja, hogy milyen jól teljesített a magyar gazdaságpolitika. Személy szerint én nem vagyok vele megelégedve. Szép dolog, hogy védik a munkahelyeket, de akinek nincs, az is szeretne egyet. Amíg nem nő a munkahelyek száma, addig minden védett dolgozó egy másik ember kárára kaphat előnyöket.”
 • 2. deszkás 2012. augusztus 25. 16:18
  „Na ilyen egy mai közgazdász. Gratulálok Rogán úr! Jelesre vizsgázott.”
 • 1. zehn 2012. augusztus 25. 15:22
  „így igaz! Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel megvagyunk elégedve. De azért az sem lenne rossz ha végre elhúznátok a .....ba!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

L. Simon László: lehet a kultúrában nemzeti minimum

Elérhető cél, hogy legyenek olyan dolgok, amelyeknek a használata nem kötődik a politikai… Tovább olvasom