Délmagyar logó

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 4°C | 13°C Még több cikk.

Rogán Antal is elítéli a Magyar Gárdát

Belváros-Lipótváros képviselő-testülete elítél minden, a rendteremtés ürügyén, erővel és fenyegetéssel fellépő csoportot - derül ki a testület csütörtöki nyilatkozatából.
A határozatban nem nevesítették a Magyar Gárdát, de Rogán Antal polgármester a testületi ülésen szóban kifejtette, hogy a testület által általánosságban elítélt csoportok közé sorolja a Magyar Gárdát is.

A csütörtöki nyilatkozat szerint a Belváros-Lipótváros képviselő-testülete elítél minden olyan cselekedetet, melynek célja a kisebbségek megfélemlítése, és elutasít minden olyan személyt, aki azokban részt vesz. Különös hangsúllyal elítélnek mindenkit, aki a kisebbségekkel szembeni erőszakos és sértő megnyilvánulásokat politikai célzattal fogalmazza meg. Elítélik azokat, akik a magyar közéletben zsidóznak, díszzsidóznak és cigányoznak - olvasható a dokumentumban. Hozzáteszik: ezeknek a személyeknek és politikai csoportosulásoknak nincs helyük a demokratikus magyar közéletben.

A Képviselő-testület határozatában nem nevesítette a Magyar Gárdát, de Rogán Antal polgármester a testületi ülésen szóban kifejtette, hogy személyesen a Testület által általánosságban elítélt csoportok közé sorolja a Magyar Gárdát is.

Steiner Pál, a kerületi MSZP-szervezet elnöke és Pásztor Tibor, az önkormányzat szocialista frakciójának vezetője három hete szervezett egy találkozót, hogy a mérsékelt pártok kerületi szervezetei és parlamenti képviselői közös nyilatkozatban ítéljék el a szélsőséges, kirekesztő jelenségeket. Akkor az egyik meghívott párt képviselője sem jelent meg az MSZP V. kerületi vezetőinek meghívására. A kerületi önkormányzat korábbi ülésén a szocialista frakció vezetője már tett hasonló javaslatot, de a testület jobboldali többsége ezt nem fogadta el - Rogán Antal polgármester szerint azért, mert az indítványt nem szabályszerűen nyújtották be.

Olvasóink írták

 • 3. KLMD 2008. február 15. 01:08
  „Elveti, inkább saját magát vesse el, mindig szerencsétlen volt, most meg egy csini baba hozzáment és maga alá szarik,
  neki bizonyít?
  és ha a cigányok majd a nőt is megtámadják? akkor az sem lesz majd más mint garázdaság?”
 • 2. dodo 2008. február 14. 19:48
  „Nem sajnálnék az adófizetők pénzéből egy szerény lakást a szegedi Cserepes soron, esetleg a Búza utcában Rogán Tóninak!”
 • 1. Korrekt5 2008. február 14. 19:14
  „Rogánnak volt már korábban is sok értelmes véleménye, korábban nem egyszer a "napkelténben" nagyszerüen reagált külömbözö társadalompolitikai témára. Na több se kellett, Orbán elvtárs ezt nem türte hanem megvonta töle a kegyeket. Azóta sem lehet látni a napkeltében, sem nem nyilatkozik.
  Ezt nevezzük Magyar-polgári demokráciának.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyanús anyagot találtak az egri kórházban

Ismeretlen eredetű anyagot találtak csütörtökön a Markhot Ferenc Kórház intézeti gyógyszertárának… Tovább olvasom