Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Rogán Antal: Magyarország fölzárkózott a startvonalra

Rogán Antal szerint az elmúlt egy évet tekintve a legfontosabb előrelépés az, hogy kezdünk talpra állni; Magyarország fölzárkózott a startvonalra - mondta a fideszes politikus pénteken Kaposváron.
Egy esztendővel ezelőtt reménytelennek tűnt, hogy bármilyen versenyben elinduljunk - fogalmazott újságírók előtt Rogán Antal, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke, hozzátéve, hogy ma ehhez képest már vannak olyan versenyszámok, amelyekben Magyarország az élen áll.

A politikus hangsúlyozta: Európában mindössze három olyan ország van, amelyik csökkenteni tudta költségvetési deficitjét, az egyik Magyarország, de egy olyan sincs Magyarországon kívül, amelyik csökkenteni tudta az államadósságot. "Ráadásul ebben világbajnoki eredményt értünk el" - fűzte hozzá.

Rogán Antal szerint az előbbiek várható következménye, hogy könnyebbek lesznek a terhek, ez pedig lehetőséget teremt arra, hogy a következő egy-két esztendőben érdemben elinduljon a munkahelyteremtés, megszabaduljon a "kötelékeitől a gazdaság", és elinduljon egy gazdasági növekedés.

"Ma Magyarországról gondolják azt Európában, hogy ez lehet az az ország, ahol Közép-Európában a leggyorsabban elindul a gazdasági növekedés" - mondta Rogán Antal.

A parlament gazdasági bizottságának elnöke, Budapest V. kerületének polgármestere kitért a készülő önkormányzati törvényre is. Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: "nekünk az a célunk, hogy versenyképes és sikeres önkormányzatokat hozzunk létre". Ehhez valószínűleg azt kell tenni, hogy mivel sokkal több pénzt az állam nem tud adni, legalább a feladatok egy részét visszaveszi - mondta, hozzátéve, hogy valószínűleg az államigazgatási feladatok visszakerülnek, az így felszabaduló forrásokat pedig az önkormányzatok a helyi közösségek számára fontos célokra fordíthatják.

Szerencsére a megyének és Kaposvárnak is vannak tervei - mondta Rogán Antal. Példaként említette az egészségügy színvonalának növelésében - megítélése szerint - élenjáró megyei kórházat, amely a most folyó beruházás sikeres befejezéséhez "minden segítséget meg is fog kapni" - ígérte.

A gazdasági bizottság elnöke a dél-dunántúli régióba jutó fejlesztési forrásokról szólva az mondta: a következő három-négy évben "több juthat annál, mint amennyi az elmúlt években jutott".

Rogán Antal Kaposváron lakossági fórumon ismertette a kormány eredményeit.

Olvasóink írták

 • 10. Ebgondolat 2011. június 25. 17:36
  „"szógyártópéterből" egy is sok! rogán lesz "szógyártópéter 2" ?”
 • 9. jozko 2011. június 25. 12:26
  „Bocs a helytelenségekért!
  A helyesírási hibákra gondoltam - fárasztó éjszakám volt - nem diszkóztam...”
 • 8. jozko 2011. június 25. 12:18
  „Felzárkóztunk....
  Lehet, hogy a startvonalra igen, de a versenytársaknak több kör előnye van.

  Valójában akkor lesz hihető ez az otimizmus, ha világosan látszik, melyik az a húzóágazat, amely növekvő
  GDP-ből és nem átcsoportosított megtakarításokból finanszírozza az adósságtörlesztést.
  Az értéktermelő munkába állíttott, a munkajövedelmükből nem csak szűken megélni, de gyarapodni is tudók szájából szeretném hallani ezt a bizakodó hangot!

  Természetesen szükség van az opzimizmusra, nem ezzel van bajom!
  De amíg nincs kézzelfogható bizonyíték, addig nem cicsekedni kéne, hanem a reményt erősíteni!
  Sokunkra ráférne!”
 • 7. Írástudatlan 2011. június 25. 11:21
  „Lehet hogy Magyarország felzárkózott a start vonalra csak az a baj hogy az ellenkezőirányban kezdett el futni.”
 • 6. macs 2011. június 25. 10:19
  „"A gazdasági bizottság elnöke a dél-dunántúli régióba jutó fejlesztési forrásokról szólva az mondta: a következő három-négy évben "több juthat annál, mint amennyi az elmúlt években jutott"."
  Miért? Nem pályáztak? Rossz pályázatokat adtak be? Most hirtelenjében megvilágosodtak?”
 • 5. Jozsoci 2011. június 25. 07:10
  „Egyszerűen elvették a magánnyugdíj pénztártagok pénzét! Így könnyű, más "bokájával" verni a csalánt! A kormány "eredményei": OV-nak több százezerrel lett több a nettó hivatalos fizetése! Meg ami A Mol részvények 500 milliárdos /!/ visszavásárlása után saját zsebre visszakaptak! A szegények meg még szegényebbek lettek! Jövőre a teljes adójóváírást elveszik a minimálbéresektől! A mozdonyvezetők az előző kormány idején már az ilyenek töredékéért leállították az ország forgalmát! Most meg a szakszervezetek széttördelték a tiltakozókat külön-külön városokba, ahelyett, hogy egy nagy közös tüntetést szerveztek volna a Parlament elé! Lesz itt még kordon a Kossuth téren, csak akkor ov-nak belülről kell megtámasztania!”
 • 4. deszkás 2011. június 24. 22:24
  „Rogán úr! "Otthon" az ötkerben ott tessen ezt a dumát elereszteni.”
 • 3. igazságkereső 2011. június 24. 22:04
  „Ha kezdünk felzárkózni a startvonalra, akkor talán a nem létező "svájci frank alapú" elnevezést is lehetne törölni és megmaradni az eredetileg is kiutalt forinthitel havi törlesztésénél és nem kell senkit kilakoltatni! Ezt csak azért írtam itt meg, mert épp Rogán Antal tesz mindig javaslatokat a "devizahitelesek" megsegítésére, csak valahogy a gyakorlatban ez nem akar segítőprogram lenni! valami hatékonyabb javaslatot kellene már végre tenni, mert ezek a próbálkozások nem nagyon jönnek be! Az is halva született ötlet volt, hogy deviza középárfolyamon fizessenek a "devizahitelesek" de Rogán Antal úr nem vetet észre,hogy mindössze 3-4 ezer ft csökkenésről volt csupán szó! Aki a 117 ezer forintot nem tudta fizetni a szerződésben meghatározott korábbi 55 ezer forint helyett, az nyilván a 114-113 ezer forintot sem tudta fizetni, ugyan akkor a bankok nagyon jól jártak a megduplázott összegű havi törlesztéssel, már ameddig fizethető volt a falánkságuk! Úgy hogy teljesen jogtalan a kilakoltatás, mert nem is létező devizában kapták meg a hitelt a bankoktól az ügyfelek.Ugye érthető, hogy miben történt itt az ügyfelek átverése?!!”
 • 2. hát 2011. június 24. 21:43
  „Elcsesztem jav. Karinthy”
 • 1. hát 2011. június 24. 21:07
  „Jól nyomjátok.Nektek is kellett volna Karinty gyűrű.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a június 24-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom