Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Rogán: Bajnai Gordon egyértelműen a múlt embere

A fideszes politikus szerint a volt kormányfőnek nem a most kormányzó pártokkal, hanem az emberekkel van vitája.
A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint Bajnai Gordon volt miniszterelnök "egyértelműen a múlt embere", akinek nem a most kormányzó pártokkal, hanem az emberekkel van vitája, hiszen ők szavazták le 2010-ben a kormányzását.

Rogán Antal budapesti sajtótájékoztatóján ezt arra reagálva mondta, hogy bemutatta gazdaságpolitikai elképzeléseit a Bajnai Gordon vezette Haza és Haladás.

A Fidesz frakcióvezetője szerint hétfőn egy olyan ember hirdetett programot, akinek elődjével, Gyurcsány Ferenccel együtt komoly felelőssége van az ország gazdaságának 2002 és 2010 közötti tönkretételében.

Bajnai Gordon két szempontból is negatív rekordot állított fel a magyar gazdaságtörténetben, hiszen 2009-ben hétszázalékos volt a gazdasági visszaesés, miniszterelnöksége idejének végére pedig elérte a csúcsot az államadósság mértéke - mondta Rogán Antal.

Kifogásolta azt is, hogy a volt kormányfő annak idején automatikusan teljesítette a Nemzetközi Valutaalap (IMF) feltételeit, csökkentette a nyugdíjakat és a béreket.

A bankadó lehetőségéről viszont el sem gondolkodtak, a devizahitelesek megsegítése vagy a rezsicsökkentés pedig szóba sem került - mondta.

A politikus kitért arra is, hogy "Bajnai Gordon ma igyekszik hevesen cáfolni, hogy a minimálbér csökkentéséről beszélt volna", holott a Haza és Haladás programjában ez szerepel.

Rogán Antal összegzése szerint a volt miniszterelnök ma sem tud újat nyújtani ahhoz képest, mint amit 2002 és 2010 között részben tárcavezetőként, részben pedig kormányfőként produkált.

A frakcióvezetőt arról is faggatták a sajtótájékoztatón, hogy miről szól Orbán Viktor miniszterelnök mentelmi ügye, amely hétfőn kerül a Ház elé. Rogán Antal válaszában elmondta, a kormányfőnek egy állampolgár írt levelet, aki "megsértődött, hogy nem kapott időben kellő mélységű választ", és ezért bírósághoz fordult. Az Országgyűlés mentelmi bizottsága erről szóló határozati javaslatában nem részletezi az ügyet, a testület csupán annyit ír, hogy a feljelentésből nem tudták egyértelműen megállapítani az eset tényállását, illetve a feljelentett érintettségét sem. Tájékoztatásuk szerint a bizottsági tagok "értetlenségüknek adtak hangot", miként kerülhetett mentelmi ügyként tárgyalásra egy "lényegileg értelmezhetetlen feljelentés".

Olvasóink írták

  • 3. grafika88 2013. február 18. 17:40
    „Rogán--orbán és Mekk Elek Kompániája meg még lökött az országon egy nagyot az elmúlt 3 évben ! a gödör alján ücsörgünk és várjuk a messiást !”
  • 2. igazságkereső 2013. február 18. 16:35
    „#1. szatyi 2013.02.18. 16:04 Teljesen igazad van szatyi! De hogy Gyurcsány és Bajnai közösen vágták "gallyra "Magyarország gazdaságát, az is olyan biztos, mint amilyen biztos Rogán kijelentése! Fogalma nincs Bajnainak arról- ugyanis Ő engedélyezte a magyarországi bankoknak az egyoldalú szerződésmódosítást-,hogy mit jelent a római jogban a restutito in integrum! Ha ismerné, akkro amilyen hiú, már előállt volna ezzel a farbával is,csak hogy tovább hülyíthesse a lakosságot! Ez az ember természetesen lejárt szavatosságúvá vált, "tanárával" Gyurcsánnyal és annak társaival együtt!!”
  • 1. szatyi 2013. február 18. 16:04
    „Én meg a Rogánra sem bíznám a jövőmet!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Neten buzdított öngyilkosságra

Elfogtak egy az interneten öngyilkosságra buzdító férfit a BRFK munkatársai, akik ezzel legalább hat… Tovább olvasom