Délmagyar logó

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 5°C | 14°C Még több cikk.

Rogán: újra Gyurcsány a baloldal ˝vezére˝

KDNP szerint Magyarország addig teljesít jobban, amíg a baloldal nem kormányoz.

Rogán: újra Gyurcsány a baloldal ˝vezére˝

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc volt kormányfő lett újra a baloldal vezére, és ő diktálja a programot is, amely veszélyezteti a családi adókedvezményt, a gyed extrát és a rezsicsökkentést is.

Rogán Antal, a nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciójának vezetője szombati sajtótájékoztatóján azt mondta, Gurmai Zita szocialista képviselő ATV-s nyilatkozata nyilvánvalóvá tette, hogy a szocialistáknál felmerült a gyed extra megszüntetésének lehetősége, és reális veszély lett a Gyurcsány-korszak visszatérése is.

A volt kormányfő ismét visszatér a politikába és egyértelművé vált az is, hogy újra ő a baloldal "vezére", az ő programja érvényesül - mondta. Ebben pedig a családi adókedvezmény eltörlése is szerepel - tette hozzá.

Rogán Antal emlékeztetett: a Gyurcsány-kormány alatt nemcsak a gyedet csökkentették háromról egy évre, hanem megszüntették a családi adókedvezményt is. Hangsúlyozta: most már nem csak a rezsicsökkentést, hanem a gyerekek után járó támogatásokat is meg kell védeni.

Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, az MSZP európai parlamenti képviselője, nőtagozatának elnöke, Gurmai Zita pénteken az ATV-ben arról beszélt, kormányra kerülve eltörölnék a gyed extrát.

Gurmai Zita erre reagálva szintén pénteken közölte: az MSZP a gyed extra minden elemét támogatja, Selmeczi Gabriella rémhírt próbál "kreálni" egy félreérthető megfogalmazásából.

KDNP: Magyarország addig teljesít jobban, amíg a baloldal nem kormányoz

Magyarország addig tud jobban teljesíteni, amíg a baloldal egymással és nem az ország kormányzásával van elfoglalva - közölte szombaton a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) az MTI-vel.

Akár Bajnai legújabb megszorító programjáról, akár a szocialisták elérendő céljairól beszélünk, biztosan a többgyerekes családok, a nyugdíjasok és a magyar kisemberek látnák azok igazi kárát - olvasható a párt közleményében.

A kisebbik kormánypárt felteszi a kérdést: "a diplomamunkáját folyamatosan kereső és meg nem találó Gyurcsány Ferenc, a saját bevallása szerint is folyton hazudozó miniszterelnök államtitkára, Mesterházy Attila és a korábbi miniszterelnöksége után többet politizálni nem akaró Bajnai Gordon (kiegészülve a legfontosabb kérdésnek a drogliberalizációt tartó Juhász Péterrel) valóban, reális alternatívát jelentenek Magyarország számára?"

Közlésük szerint, a megújulás helyett most újra összeáll a választók által elkergetett baloldali formáció, miközben nem akar mást, csak hogy ismét eljöjjön "a nokiás dobozok, az IMF-hitelek és a Zuschlag Jánosok ideje".

Acsarkodásuk közepette csak annyit tudnak közös értékként felmutatni, hogy le akarják váltani a jobbközép kormányzatot - fogalmaz közleményében a KDNP.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ÁNTSZ: több európai országban már influenza-járvány van

Az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók légúti mintáiban az elmúlt 5 hétben egyre nagyobb… Tovább olvasom