Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Rogán: változik a takarékszövetkezeti törvény

Lesz olyan módosítás, amely a tőkemegfelelési mutatót érintően kedvező lesz a takarékszövetkezeteknek.
Változik a takarékszövetkezeti törvény, miután azt Áder János köztársasági elnök megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek - közölte a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, kérdésre válaszolva.

Rogán Antal példaként azt mondta, hogy lesz olyan módosítás, amely a tőkemegfelelési mutatót érintően kedvező lesz a takarékszövetkezeteknek.

A politikus hangsúlyozta, az államfő sem vitatta a szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról szóló törvény eredeti célját. A jövőben is biztonságban kell lennie minden takarékszövetkezeti betétnek és részjegynek, erre a célra ajánlott fel a kormány plusz százmilliárd forintot. "Ezt az eredeti célt változatlanul megtartjuk a törvényben" - emelte ki a frakcióvezető.

Áder János azért küldte vissza a jogszabályt az Országgyűlésnek, mert több ponton sem ért egyet az abban foglaltakkal. Az államfő hangsúlyozta: a jogbiztonság elvére és a "normavilágosság követelményére figyelemmel" a törvény szövege pontosításra szorul a jogrendszerbe való beilleszkedés érdekében.

A múlt kedden beterjesztett és kivételes sürgős eljárásban megtárgyalt javaslatot csütörtökön fogadta el az Országgyűlés 214 igen és 42 nem szavazattal. A jogszabály célja a preambulum szerint a takarékszövetkezeti szektor átalakítása, mivel annak tőkeellátottsága alacsony, szervezettsége és szolgáltatási szintje nem megfelelő, és félő, hogy jelenlegi formájában nem lesz hosszú távon működőképes.

A takarékszövetkezeti törvényt és az államfő által kedden visszaküldött másik két jogszabályt még a nyári szünet előtt, e hét pénteken újra elfogadhatja a parlament.

Utóbbi két jogszabállyal kapcsolatban Rogán Antal sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az egyházügyi törvény esetében orvosolják a jogalkotási hibát, továbbá jelezte, osztják a köztársasági elnök álláspontját abban a kérdésben is, hogy a negyedik alkotmánymódosítással összefüggő törvénycsomagnak a médiatörvényt átíró egyik passzusa nem felel meg az alaptörvénynek. Ezért a módosításnak ezt a részét visszavonják, és egy újat nyújtanak be helyette - közölte.

Olvasóink írták

  • 2. Qllancs 2013. július 03. 22:11
    „Megsegítik 2,3 milliárd ft vel a tagszövetkezeteket. mINEK ???
    Csak is azért, hogy beleszólásuk legyen, majd tulajdonuk lesz--államosítják...124 milliárd ft ..ellopják mint a MNYP vagyont, és a fidesznyikoknak ÚJRA osztják !!! mint pl. a patikákat is !!!

    1 millió betéres pénze van veszélybe ! Demján tiltakozik..de lesz@rja ov és a bandája !”
  • 1. Olajfa14 2013. július 03. 21:58
    „Koszonjuk Rogán szaki! Ferfimunka folyik a torvenygyarban, csak sok a selejt. A tomegtermeles art a minosegnek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A takarékok újból egyeztetnének a törvényről

Áder János köztársasági elnök szerdán megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek a szövetkezeti… Tovább olvasom