Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Röhögő hintával az egészségért

Közismert a nevetés kedvező élettani hatása, amely javítja a vérkeringést, erősíti az immunrendszert, ráadásul segít megszabadulni a fölös kilóktól is. Mostantól a gyógynevetés "előállítható" akár "receptre" is, elég, ha a röhögő hintán hintázik valaki egy keveset - olvasható a Membrana című orosz hírportálon.
A szerkentyűt egy amerikai és egy olasz újító - Michael Rotschild és Michael Rinott - nevéhez fűződik, akik a GeekCon, vagyis a "lökött feltalálók" találkozójának részvevőit igyekeztek megnevettetni.

A röhögő hintát látszatra semmi sem különbözteti meg közönséges társaitól: egy deszka képezi az ülőkét, amelyet két megviselt kötélre erősítettek a feltalálók. Ám amint valaki felül a hintára, a szerkezet halkan kuncogni kezd, s minél nagyobb lendületet vesz a hintázó, annál hangosabban nevet a hinta, míg végül harsány röhögésbe fullad az egész.

A kötélbe applikált mérőműszer regisztrálja a kilengések amplitúdóját, és az adatokat a tulajdonképpeni "röhögő" szerkezetnek továbbítja, amely megrajzolva a nevetési görbét, szabályozza a hangerősséget. Az előre felvett nevetés pedig a hinta ülőkéjébe épített hangszórón keresztül hallatszik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kórházi parkolás

„ Mikor tűnik már fel valakinek, hogy Csornán a kórháznál szinte képtelenség parkolóhelyet… Tovább olvasom