Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Roma területőrség indul Miskolcon

Májusban kezdhetik meg munkájukat a roma származású területőrök Miskolcon. Az áprilisi közgyűlési ülésen ugyanis a testület elfogadta az Orosz Lajos alpolgármester által beterjesztett közfoglalkoztatási programot, amelynek része a területőrség felállítása.
A program, amelyet Lakatos Attila, borsodi cigányvajda segítségével dolgozott ki az önkormányzat, hatvan embernek adna munkát. Az őrök feladata a rend fenntartása lesz a város legkritikusabb területein: a Lyukóvölgyben, a "számozott utcákban", és a Bábonyibércen.

A szolgálatot huszonnégy órában, ötös csoportokban végzik majd. Fegyver nem lesz náluk, csak adóvevő és telefon - mondta el Orosz Lajos az Észak-Magyarországnak. A tagokat már kiválasztották, alapfeltétel volt a büntetlen előélet. A területőrség munkája a városnak évente 18 millió forintjába kerül, a fennmaradó összeget az állam fedezi.

Olvasóink írták

 • 5. flexsnake 2009. április 24. 22:41
  „Remélem minden városban alakul még pár. A gárda rendezvényeire ki kell rakni őket és teljes hatalmat adni a roma területőrségnek! :D Minden pénzt megér! :D”
 • 4. flexsnake 2009. április 24. 22:41
  „Remélem minden városban alakul még pár. A gárda rendezvényeire ki kell rakni őket és teljes hatalmat adni a roma területőrségnek! :D Minden pénzt megér! :D”
 • 3. dodó 2009. április 23. 16:50
  „Szeretnék mondjuk hat hónap múlva egy cikket az eredményekről, és arról, hogy mennyibe kerül(t) ez nekünk!”
 • 2. 751510 2009. április 23. 10:19
  „Bőrszín alapján válogatják az alkalmazottakat... Liberálisok, micsoda munka ez?!”
 • 1. grg 2009. április 23. 10:04
  „városnak évente 18 millió forintjába kerül, a fennmaradó összeget az állam fedezi. - de a város is adófizetők tartják el: tehát a fizetésemből fizetett cigánybandák lesznek, egyre faszább a helyzet...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még el sem készült, máris halálút lett az M6-os autópálya

Még meg sem épült, már halálútnak nevezik az M6-os autópályát, hiszen építésénél már a negyedik… Tovább olvasom