Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Romagyilkosságok - Ma kezdődik a sorozattámadás bizonyítási eljárása

A galgagyörki támadás sértettei tanúinak meghallgatásával ma kezdődik a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat egyes cselekményeinek bizonyítási eljárása a Pest Megyei Bíróságon.
Az elsőrendű vádlott, Kiss Árpád és testvére, a másodrendű vádlott Kiss István már a nyomozati szakban elismerte a terhére rótt kilenc cselekményből a 2008. július 21-i galgagyörki, az augusztus 8-i piricsei és a szeptember 29-i tarnabodi fegyveres és Molotov-koktélos támadást, amelyeket a romák közötti félelemkeltés szándékával magyaráztak, és társukként nevezték meg Pető Zsolt harmadrendű vádlottat, aki tagadja részvételét a bűncselekményben.

A vádlottak továbbra is tagadják részvételüket a súlyos sérülésekkel vagy halállal végződött támadásokban, de Csontos István negyedrendű vádlott, aki szerződéses katonaként szoros kapcsolatban állt a katonai titkosszolgálattal, részletesen beszélt a 2009. április 22-i tiszalöki gyilkosságban játszott bűnsegédi szerepéről, míg a nyomozás során az augusztus 3-i kislétai gyilkosságról tett feltáró vallomást, amelyet a vád szerint társai követtek el.

Miszori László tanácsvezető bíró ma délelőtt tanúként meghallgatja a besenyszögi fegyverrablás két kiskorú sértettjét, majd délután két galgagyörki lakos meghallgatását tervezi, akiknek házaira több lövést adtak le a vádlottak.

Olvasóink írták

  • 1. papsajt 2011. május 17. 14:58
    „vajon kiderülhet e az igazság.

    volt állami ügynök követte el, aki el is dicsekedett vele egy body-teremben?

    egy titkos rendőrnek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vitézy: nem az infrastruktúrán fog múlni a 4-es metró átadása

Nem a 4-es metró infrastruktúráján fog múlni, hogy időben, 2013-ban átadják a budapestieknek az új… Tovább olvasom