Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Romagyilkosságok : Márciusra tűzi ki az első tárgyalást a bíróság

Budapest - Jövő év márciusában kezdődik a romagyilkosságokkal vádolt négy férfi büntetőpere a Pest Megyei Bíróságon - közölte a bíróság szóvivője szerdán az MTI-vel.
Kende Katalin elmondta, hogy bár sürgősséggel kezelik a nagy visszhangot kiváltó ügyet, melyet Miszori László tanácselnök-bíróra szignáltak ki, a 17 nagy doboznyi iratanyag áttanulmányozása és a bíró legfontosabb soros teendőinek lezárása időigényes.

Hogy melyik napon kezdődik a per, azt még nem tudni, azt azonban igen, hogy ötös bírói tanács részvételével a Pest Megyei Bíróság budapesti, Thököly úti épületében folyik majd a tárgyalássorozat. Ez utóbbi tényt azért fontos kiemelni - magyarázta a szóvivő -, mert korábban felvetődött, hogy a várhatóan igen nagy érdeklődés, illetve a bűncselekmény kiemelt volta miatt, valamint biztonsági okokból esetleg másutt folyna az akár egy évig is eltartó per. Végül az eredeti bírósági helyszín mellett döntöttek - a biztonsági intézkedésekről a jövő év elején határoznak - közölte Kende Katalin.

Az MTI információi szerint a jövő év márciusában kezdődő perben várhatóan legalább 165 tanút és 30 szakértőt kíván meghallgatni a Pest Megyei Bíróság.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kilenc bűncselekmény ügyében folytatott eljárást. A romák ellen elkövetett, hat halálos áldozatot követelő támadássorozattal gyanúsítható, jelenleg előzetes letartóztatásban lévő négy férfit: K. Árpádot. K. Istvánt., P. Zsoltot és Cs. Istvánt tavaly augusztus 21-én egy debreceni szórakozóhelyen fogták el.

A bírósághoz benyújtott vádiratban az I., a II., és a III. rendű vádlottat előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve és 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével, fegyveresen, csoportosan elkövetett rablás bűntettével, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével vádolja az ügyészség.

Az I. rendű vádlott esetében foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés , míg a IV. rendű vádlott esetében előre kitervelten, aljas indokból, több emberen bűnsegédként elkövetett emberölés bűntette is vádpontként szerepel.

Olvasóink írták

 • 4. abinya 2010. november 11. 22:44
  „Szegények!Én sajnálom őket!Remélem nem kapnak sokat,és tudják folytatni,amit elkezdtek.”
 • 3. maros50 2010. november 11. 15:33
  „Még hogy "fiúknak"? Az elvetemült gyilkosok? Akik ártatlan embereket,köztük gyereket gyilkoltak? Remélem,hogy a Tisztelt Bíróság merőkanállal méri ki a bümtetésüket és a zárkájukra müanyag tutó lakat kerül.”
 • 2. zoltanszabo 2010. november 10. 20:08
  „Ez a gyorsított eljárás.Egy év mire vádat emelnek.Remélem a fiúknak sztár ügyvédjük van.A bíróság csak jogot szolgáltat és nem igazságot!!!!”
 • 1. deszkás 2010. november 10. 19:36
  „Ennek se lesz vége mint az "elfelejtett" Kulcsár sikkasztásnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Akadémián tart előadást a CERN főigazgatója

A nagy hadronütköztető: a sötét univerzum megvilágítása címmel tart előadást az MTA székházában Rolf-Dieter Heuer. Tovább olvasom