Délmagyar logó

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 5°C | 14°C Még több cikk.

Romagyilkosságok: Tímea a régi életét szeretné

Tímea, az utolsó romagyilkosság 13 éves túlélője édesanyját, a régi életét szeretné visszakapni karácsonyra, sohasem szeretne visszatérni volt lakásukba.
A közszolgálati televízió vasárnap este A szólás szabadsága című műsorában szólaltatta meg a kislétai gyilkosság túlélőjét, aki testileg és lelkileg is súlyos szenvedéseket élt és él át a mai napig.

Tímea elmondta, hogy a karját nem tudja mozgatni, nem tud vele fogni, semmit sem tud vele csinálni.

A sörétek nem csak a kislány karját roncsolták szét. A nyakán és a vállain is borzalmas sebek éktelenkednek, de a szörnyű tragédia ellenére Tímea szeretne a kortársaihoz hasonló életet élni.

"A kislány azóta, mióta az anyukája nincsen, nagyon ideges, feszült. Semmibe nem lehet a kedvét lelni a gyereknek. Tönkre van téve az élete" - mondta Aranka, az áldozat testvére, Tímea nagynénje.

A Szabolcs megyei Kislétán augusztus 3-án hajnalban csaptak le a roma-gyilkosok. Sörétes puskájukkal a 45 éves édesanyát kivégezték, Tímeát pedig életveszélyesen megsebesítették.

A kislány több órán keresztül feküdt sérülten a házuk padlóján, mire a nagynénje rájuk talált. Tímeát egy hétig mélyaltatásban tartották a nyíregyházi kórházban. Csak az ébredése után tudta meg, hogy az édesanyja meghalt.

A Polgár Alapítvány és A szólás szabadsága jótékonysági akciót indított, hogy Timeának legalább a szeretet ünnepe szebb lehessen a borzalmas szenvedések után - hangzott el a műsorban.

A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozattal négy, 28 és 42 év közötti Hajdú-Bihar megyei férfit gyanúsítanak, őket a kommandósok augusztus 21-ére virradóra fogták el egy debreceni belvárosi szórakozóhelyen.

A rendőrség tájékoztatása szerint a négy gyanúsított közül kettőt nyolc bűncselekmény elkövetésével gyanúsítottak meg, a
harmadik és negyedik gyanúsítottat pedig egy-egy támadással (a galgagyörkivel és a tiszalökivel) hoztak összefüggésbe.

Az NNI kilenc helyszínen történt súlyos bűncselekmény ügyében folytat eljárást: 2008. július 21-én Galgagyörkön, augusztus 8-án Piricsén, szeptember 5-én Nyíradonyban, szeptember 29-én Tarnabodon, november 3-án Nagycsécsen, december 15-én Alsózsolcán, valamint az idén február 23-án Tatárszentgyörgyön, április 22-én Tiszalökön, augusztus 3-án Kislétán támadtak romákra. A kislétai és a tiszalöki bűncselekményben egy-egy ember halt meg, Nagycsécsen ketten, Tatárszentgyörgyön szintén ketten vesztették életüket.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. 751510 2009. december 21. 20:34
  „Gyilkosságnál először megnézik, magyar gyilkolt-e? Ha igen, akkor lehet rasszistázni. Ha esetleg mégis az derül ki, hogy cigány ölt, akkor még mindig van esély, és gyorsan azt is megnézik, cigány-e az áldozat. Ebben az esetben is jót lehet rasszistázni. És persze azt is tudjuk, hogy a rendőrség nem nézi a származást...”
 • 22. maros50 2009. december 21. 19:24
  „Newdog!
  Nekem pedig az jut az eszembe,hogy eltorzult személyiség vagy,kérjél bocsánatot ellenkező esetben feljelentelek!”
 • 21. aranka2 2009. december 21. 15:31
  „Arvisura, most megszégyenülten sütném le a szemem, hogy bizony, jól rám pirítottál, ám eszembe jut, hogy milyen dühösen követeltétek Szögi Lajos gyilkosainak megbüntetését (egyébként jogosan) Akkor nem volt még érvényes az ártatlanság vélelmének elve?
  Miracle, ne csodálkozz, van olyan ocsmány vélemény, amit úriember nem viselhet el.
  Tegyetek rendet agyatokban.”
 • 20. arvisura 2009. december 21. 15:22
  „Aranka!

  Az olaszliszkai ügyben nagyon sok bűnös még szabadlábon van, ezt te is tudod, a pszichikai bűnsegédek.
  Biztos ismered ezt a bűnügyi szakkifejezést, amely 2006 ősze óta sok tüntetővel szemben az eljárás alapját képezte.
  A Tímea esetében az eljárás nyomozati szakaszban van, gondolom demokrataként ismered az alkotmányt, minden embert addig ártatlannak kell tekinteni, ameddig a bíróság el nem ítéli.
  Nyilatkozhatnál demokrataként a machetes gyilkosságról is, hogy az áldozatokról és a tettesről milyen demokratikus véleményed alakult ki.”
 • 19. miracle. 2009. december 21. 15:21
  „moderálva off”
 • 18. aranka2 2009. december 21. 15:09
  „Honleány, ne hazudj!
  Az olaszliszkai gyilkosságról a sajtó egyáltalán nem kussol, folyamatosan beszámolt a nyomozásról. A bűnösök megkapták a legsúlyosabbat, amit ma Magyarországon bűnös kaphat, tehát minden rendben van. A mostni cikkben említett bűnözök elleni nyomozásról a sajtó éppen most számol be, és ha majd ezek IS megkapják a lehető legsúlyosabb büntetést, akkor minden rendben lesz.
  Volt itt előbb egy hozzászólás, a meglőtt kislány sérülésével aljasul "viccelődött" Gondolkoztam, megírjam-e, milyen hitvány gondolat, aztán inkább elküldtem moderálásra. Még vitatkozni sem szabad vele, az ilyen embertelen véleményt demokratához méltóan el kell taposni.”
 • 17. maros50 2009. december 21. 14:41
  „Mélyen elszomorít,ha ártatlan emberek,-különössen gyermekek büncslekmény áldozataivá válnak.Kivánom,hogy a kislány minnél hamarabb gyógyuljon meg sérüléseiből.Az olaszliszkai gyilkosság büntető pere lezárult,a Bíróság
  sullyos itéletet szabott ki az elkövetőkre,-jogossan !amivel maximálissan egyettértek.A sajtóban sok cigány vezető és cigány ember lelítélte a brutális gyilkosságot,az olaszliszkai lincselést,ez így van rendjén.Amikor elkellene ítélni a roma emberek elleni elkövetett kivégzéseket nem teszi.A hozzászolások azt sugallják,minha jól tették az elkövetők,ami tettek.Felháborító és gyalázatos.
  " Newdognak" üzenem,hogy szégyelje meg magát,nem kicsi nagyon.Büszke lehet rá szülei!Beteg gyermeket megbélyegez,bünőzőt csinál belőle.”
 • 16. sujokbálint 2009. december 21. 14:25
  „Hány olyan magyar család szeretné visszakapni a régi életét, amelynek valamelyik tagját meggyilkolták a cigányok... Elég sok. Persze ők mind rasszisták.”
 • 15. valoperes_zugugyved 2009. december 21. 13:17
  „keiner nézz már egy Posta Imre elöadást,csak hogy képben legyél h mi megy a háttérben! utana kommentálj csak ide.”
 • 14. arvisura 2009. december 21. 13:07
  „Az újságírók döntik el, miről szóljanak a napi hírek, és hogy mit rekléámoznak az oldalaikon.
  A fórumozók látogatják az újságot fórumoznak, növelik a látogatottságot, és növelik a reklám értéket is.
  Ha egyoldalú a tájékoztatás, és a sajnáltatás a cigányok vagy a magyarok sérelmére elkövetett bűncselekményekkel kapcsolatban természetes, hogy a kommentezők próbálják korrigálni.

  Ami a Tímea esetét illeti, várjuk ki a jogerős bírósági ítélet végét, addig ugyanis nem tudni kik az elkövetők, de már biztos, hogy az NBH hibázott.
  Ettől függetlenül sajnálatos és brutális, ami vele történt, ilyenkor kell elgondolkodni a halálbüntetés visszaállításán.
  Gondolom, most a machetes gyilkosság miatt elő kellet venni egy régebbi esetet, hogy az legyen a napi téma.”
 • 13. grg 2009. december 21. 12:52
  „cikk címéből azt hittem, mond valami konkrét dolgot...csak látott, hallott valamit mielőtt történt ez a szörnyűség. remélem nem azért van csend, mert hasonló nyomozás van mint Móron.”
 • 12. JoyceLynn_Aryan_Nation_Campbell 2009. december 21. 12:51
  „Vona minden napra?”
 • 11. samsung10 2009. december 21. 12:43
  „Magyar gyikosságrol mikor irtok??Volna minden napra.!Egal nem is rolad”
 • 10. egal 2009. december 21. 12:28
  „Továbbra is azt állítom,hogy nem az olaszliszkai gyilkosság a cikk témája.”
 • 9. newdog 2009. december 21. 12:10
  „Érdekes, hogy a Népszabadságban ugyanezen cikk kommentárjai hasonlók. A durva dolog, hogy mikor azt olvasom, hogy nem tud fogni, az jut eszembe, hogy nem is biztos, hogy ez hosszú távon baj...”
 • 8. Honleány 2009. december 21. 11:23
  „Kedves egal!
  Az olaszliszkai gyilkosságról sajnos a sajtó mélyen kussol, ezért a tisztelt kommentelők csak ide tudták leírni a véleményüket róla, mert valószínűleg ez a gyönyörű cikk eszükbe juttatta! Nekem meg eszembe juttatta Pénzes Heni vagy Horák Nóri esetét is, de azt hiszem még sorolhatnánk...”
 • 7. egal 2009. december 21. 10:05
  „Ez a cikk NEM az olaszliszkai gyilkosságról szól,tisztelt kommentelők.”
 • 6. 751510 2009. december 21. 08:56
  „De szerencsére itt vagy te a távolból, és megmondod, mi megy nálunk, és mért nem jó.”
 • 5. keiner 2009. december 21. 08:48
  „Sorozatgyilkosság talán jobban paszolt volna.
  Szegény kislány. :-(
  Nem normális, ami megy nálatok, mint két néprészröl.”
 • 4. iri 2009. december 21. 08:29
  „Az Olaszliszkán agyonvert férfi családja is a régi életét szeretné visszakapni........”
23 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mentőkocsi ütközött személyautóval

Egy mentőautó és egy személyautó ütközött össze vasárnap este Budapesten, az I. kerületben, az… Tovább olvasom