Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Római gálya Dunaremetén, Nagybajcson

Tizenhét napos dunai útján tizenhét állomáson köt ki az a római gálya, mely augusztus közepén indult Németországból, s két szigetközi településen is megáll. Itt majd látogatható lesz a hajó, s a felállítandó római szabadtéri tábor kiállításai is.
Egyetemi együttműködési program keretében – Németország, Ausztria és Magyarország bevonásával – a Nyugat- és Dél-Európa közötti kapcsolat erősítését, történelmi és kulturális hatá-

rainak bemutatását tűzték ki célul ezzel az úttal a rómaigálya-túra szervezői.
A gálya szabadon látogatható és a „földi kísérők” szabadtéri római tábort, kulturális és történelmi kiállítást is összeállítanak, mely szintén megtekinthető lesz az állomáshelyeken. A hajó 20 méter hosszú és 2,8 méter széles. A résztvevők átérezhetik a gályara-

bok sanyarú sorsát, míg az állomásokra kilátogatók bepillantást nyerhetnek az ókori történelem egyes részleteibe a korhű kellékek és bemutatók által.
Az Augsburgból érkező római gálya augusztus 16-án indult: Passaun, Linzen át érkezik a Dunán augusztus 28-án Magyarországra. Dunaremeténél a szabadtéri tábor hétfőn délután öt órára áll majd; a gálya este hat-hét óra körül ér oda: egész éjjel és másnap délelőtt látogatható lesz. Másnap, 29-én a tábor és a gálya Nagybajcsnál horgonyoz le és tölt el egy napot hasonló menetrend szerint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

spanyolok a kupáért

Biztosan spanyol győztese lesz az európai Szuperkupáért a Monte-Carlóban ma este (20.45) rendezett… Tovább olvasom