Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Romania Libera: a magyarok folytatják a vámvizsgálatot

A Romania Libera című lap szerint az unión belül nem lenne szabad vámvizsgálatot folytatni, a magyarok mégis visszaállították a vámot "pénzügyi ellenőrzés" fedőnéven.
A lap munkatársai állítólag rejtett kamerás felvételeket is készítettek a határon, amelyekből kiderül: Nagylaknál kocsijukat tüzetesen átvizsgálták, csomagjaikat feltúrták jövedéki adóköteles cigarettát és alkoholt keresve, végül azonban azért fordították őket vissza Romániába, mert a szerkesztőségi gépkocsi szélvédőjén repedést fedeztek fel. A Tornya-Battonya átkelőnél a szélvédő nem volt szempont, de a magyar illetékesek az élelmiszert kifogásolták, mondván: a kolbász és szalonna behozatalát a magyar törvények tiltják, ezért menjenek vissza Romániába, dobják el az ételt, utána átmehetnek a határon. A filmet várhatóan ma vetítik.

Közben Dan Voiculescu, a román Konzervatív Párt elnöke azt kérte, hogy a román szenátus külügyi bizottsága hallgassa meg a bukaresti magyar nagykövetet a határon kialakult helyzet tisztázására. A politikus közleményében azt írja: a határátkelőhelyeken egyes magyar vámosok zaklatják a román turistákat, olyan törvényekre hivatkoznak, amelyek nem léteznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön volt már jótékonysági rendezvényen?

Tovább olvasom