Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 25°C Még több cikk.

Romaügyi nemzeti kerekasztalt javasol az MSZP

Romaügyi nemzeti kerekasztal létrehozását kezdeményezi az MSZP a jövő héten - jelentette be szombati, Gyöngyöspatán tartott sajtótájékoztatóján Teleki László, a szocialista párt elnökségi tagja, volt romaügyi államtitkár.
Mint mondta, a romaügy nemzeti ügy, ezért nemzeti megoldásra van szükség.

A kerekasztal munkájába be kívánják vonni valamennyi demokratikusan működő parlamenti pártot és a magyarországi civil jogvédő szervezeteket.

Teleki László nemmel válaszolt arra a kérdésre, miszerint az ő fogalmai szerint a Jobbik is beletartozik-e a demokratikus pártok sorába. Ugyanakkor - tette hozzá - a létrejövő nemzeti kerekasztal tagjai első ülésükön dönthetnek arról, hogy bevonják-e a munkába a Jobbikot.

A kerekasztal a többi között kidolgozhatna egy cselekvési programot arról, hogy milyen adókedvezményekkel tehetné a vállalkozások számára vonzóvá az állam a halmozottan hátrányos térségeket - ismertette.

Korózs Lajos, aki ugyancsak az MSZP elnökségi tagja, úgy vélekedett: mára napi rendszerességgel ismétlőnek a szélsőjobboldali csoportok megnyilvánulásai országszerte. A kormánynak "lövése nincs arról, hogy mit kéne csinálnia" és rendészeti eszközökkel akar szociális problémákat kezelni.

Szerinte az új alkotmányban kódolva van a jelenlegi állapotok fennmaradása, a Brüsszelnek benyújtásra kerülő konvergenciaprogram pedig sok százezer ember elnyomorítását jelenti.

Úgy tűnik, hogy a kormány lemondott a társadalom legalsóbb rétegeiről - mondta Korózs Lajos.

Olvasóink írták

 • 7. maros50 2011. április 24. 08:26
  „Az a párt aki nyolc évig volt kormányon és lezülleztette az országot,amelynek elsőszámú kárvallottjai a romák nem íllik megszólalnia,mert nem híteles.A jobbik pedig nem arról beszél,hogyan lehet a romákat felzárkóztatni,hanem inkább azzal van elfoglalva,hogyan kell összeugrasztani a romákat és nem romákat egymással.”
 • 6. bánki 2011. április 24. 07:49
  „A problémát nyilván a Jobbik látja át. A többi párt csak blöfföl.

  Nyilvánvalóan kényszerintézkedéseket kell alkalmazni a deviáns herékkel szemben légyen az cigány vagy politikus.”
 • 5. 751510 2011. április 23. 19:00
  „Az mszp pedig zuhan tovább...”
 • 4. igazságkereső 2011. április 23. 17:44
  „Nem az ország mondott le a tárdalom legalsóbb rétegéről, hanem a legalsóbb réteg mondott le a társadalmi beilleszkedés igényéről úgy 25-30 évvel ezelőtt! Csak a támogatási pénzek tűntek el közöttük,lásd a volt ÖCO elnök elleni bírósági eljárást, ki a családját vitte el többek között fürdésre és ki tudja hová és mire!! Ez így nem meg, ha nem akarnak integrálódni akkor nem is fognak, de ezt akkor ne a többségi társadalom hibájának róják fel!Ennyire egyszerű ez az egész cigánykérdés!”
 • 3. zoltanszabo 2011. április 23. 17:34
  „T. 1.
  Remélem az összes fityeszes politikus le költözik oda ----családostúl. Saját bőrükön érezzék át--ezeknek a kedves, jóravaló emberek szomszédságát ! Hiszen közülük való OV- is ORSÓS VALTER néven született.
  Mit vártok--azokat istápolja--nem a rendes, becsületes , dolgozó fehér embereket !
  SZÉGYEN ez Magyarország !!!!”
 • 2. dodó 2011. április 23. 15:28
  „Helyszínnek egy jó nagy napsütötte szemétdomb megfelelő lesz.”
 • 1. Falcao 2011. április 23. 13:34
  „Mi van?Gyöngyöstanya lesz az új ország új fővárosa?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: 52 hét sem volt elég a közbiztonság javításához

Az MSZP szerint bár a kormány azt ígérte, hogy két hét alatt rendet tesz, egy évvel az országgyűlési… Tovább olvasom