Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Rommá adózik az ország

Az LMP szerint a 30 új adóval a kormány rommá adóztatja az országot.
Az LMP véleménye szerint azzal, hogy a kormány közel 30 új közterhet vetett ki, amelyek közül ötöt ebben a hónapban akarnak bevezetni, a kabinet „rommá adóztatja az országot" – mondta csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján Vágó Gábor.

A képviselő úgy fogalmazott, hogy hozzá kell szokni a kiszámíthatatlansághoz, mert Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter ötletszerűen vezet be újabb és újabb adókat. Szavai szerint ezek hatására a háztartások „legatyásodtak", a vállalkozók kasszái konganak az ürességtől, a gazdasági aktivitás és a GDP pedig csökken.

Vágó Gábor kijelentette: ezekkel a lépésekkel „rommá adóztatják az országot és ezeken a romokon az oligarchák tort ülnek, miközben újabb és újabb tíz, vagy akár százmilliárdos megbízásokkal tömik a saját bendőjüket".

Visszautalt arra, hogy Orbán Viktor egy áprilisban feltett azonnali kérdésére azt válaszolta a parlamentben, hogy év közben csak súlyos kényszer esetén lehet új adókat bevezetni. Szavai szerint ezt a súlyos kényszert a kormány állítja elő azzal, hogy az előző adók által okozott problémákat folyamatosan újabb megszorításokkal akarja kezelni.

A bevezetésre váró öt új adót elemezve kijelentette, hogy a jelenlegi nagyon alacsony biztosítottsági szint mellett a biztosítási adó súlyos kockázatokat rejt magában. A rezsiadó helyett, amit az egész lakosság fizet, energiahatékonysági beruházásokra lenne szükség – tette hozzá. Emlékeztetett arra, hogy Matolcsy György 2010 tavaszán még azt ígérte, hogy ötszázmilliárd forintot fordítanak majd energiahatékonysági beruházásokra, de ebből összesen nyolcmilliárdot irányoztak elő.

Arra is kitért, hogy sárgacsekkadó helyett az LMP olyan spekulánsadót szeretne, amit a részvény- és kötvénykereskedelemre illetve a származtatott ügyletekre vetnének ki.

Vágó Gábor annak a véleményének is hangot adott, hogy a telefonadót csak azért vezetik be, hogy létrehozhassanak egy állami mobilcéget az adófizetők pénzéből.

Végül elmondta, hogy az értéknövekedési adó helyett - ami véleményük szerint minden ingatlantulajdonost érinthet - pártjuk egy úgynevezett telekspekuláns adót vetne ki.

A „valódi ősbűn" az egykulcsos adó, ha erről letennének, akkor lélegzetvételhez juthatna a költségvetés is – jelentette ki zárásként.

Olvasóink írták

 • 2. Mozimasiniszta 2012. május 17. 18:55
  „Hüje héber pionírok ! a cucillisták és a hátatok mögött álló egykori szadesz lopta rommá az országot ! ha nem így lenne most nem volna miből szaggatni a pofátokat !”
 • 1. papika56 2012. május 17. 13:31
  „Mikor vetik ki pl. a luxus adót ?? a nagyértékű ingatlanok--luxus kocsik után ??
  Miért nem spórolnak MAGUKON ???? többtíz milliárd : stadionokra ???MINEK ??? SmithPalibááának 150 milliós luxus villa + 19,5 millió dologi kiadásra --átalakításra-bútorra ??!!!!MINEK ??????
  Kórházakat--iskolákat bezáratnak, de maguknak milliós jutalmakat szavaznak meg !!
  Meg a nemzeti földalapból is a fütyisz tagok kapnak 4-500 hektár földeket / orbán győző , + neje , +orbánné .../ + 1,2 milliárd EU s támogatás !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kampányolnak az utazási irodák a biztos nyaralásért

Figyelemfelhívás gyanánt közös kampányt indítanak az utazási irodák. Tovább olvasom