Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Rosszul lett a néni, de a klinika dolgozói nem segítettek

Pécs - Nem segítettek azon az asszonyon az egyik klinika dolgozói Pécsett, aki szombaton rosszul lett az intézménytől csaknem ötven méterre, az utcán. A klinikán azt mondták a segítségért siető férfinek, hogy hívjanak mentőt az asszonyhoz.
Szombaton délután negyed kettő körül történt az eset. Egy ötven év körüli asszony rosszul lett Pécs egyik utcájában, csaknem ötven méterre az egyik klinikától. A földre esett, a járókelők siettek a segítségére.

"Odarohantam a nénihez, és megkérdeztem, hogy tudok-e valamiben segíteni? Annyit mondott, hogy pacemakeres és rosszul érzi magát" - mondta Dani Szilvia, az egyik szemtanú. Hozzátette: eközben egy másik járókelő berohant a közeli urológiára, hogy segítséget hívjon, de nem kapott. Onnan elzavarták, mondván, hogy ez nem az ő feladatuk, hívjunk mentőt.

A mentősök csaknem tíz perc múlva értek a helyszínre, az asszonyt kórházba vitték, és már jól van.

Február 23-án, Kaposváron, az egyik kispostán lett rosszul egy férfi: összeesett, és elkezdett kékülni. A postai dolgozók átszaladtak segítségért a csaknem húsz méterre lévő háziorvoshoz, de ő nem ment. A mentősök gyorsan kiértek, de addigra leállt a férfi szíve, a mentősök élesztették újra. Az ÁNTSZ etikai vizsgálatot indított az orvos ellen. A háziorvos annyit mondott, hogy azért nem ment át segíteni, mert tudta, hogy már értesítették a mentőket, és szerinte ő sem ért volna ki előbb.

Olvasóink írták

  • 3. flexsnake 2009. április 20. 22:21
    „3. ez aztán már rohadtul mindegy.”
  • 2. Lutetia 2009. április 20. 12:25
    „Érdekes, ugyanez a Független hírügynökség az Indexen arról tudósít, hogy a járókelők a fül-orr-gégészetre szaladtak be segítségéert.”
  • 1. babocska 2009. április 19. 17:43
    „Réges régen már letöltendő börtönt kellene adni az ilyen orvosoknak.Mi az,hogy nem segit majd jön a mentő!Mit tanultak ezek a mi pénzünkön az egyetemen ? Ezt?Újabban egyre több ilyen eset jön elő az országosan.A sima járókelő sem megy úgy el melette,hogy ne próbáljon segiteni.Van,hogy a háziorvos sem megy ki ,mert öreg a néni.Botrányos !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állandó rohanás lett Bajnai Gordon élete

Reggel fél hatkor kel, egész nap tárgyal és telefonon egyeztet - ezt mondta Bajnai Gordon a Blikknek… Tovább olvasom