Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Rozgonyi Ernő kilép a Jobbikból

A jövőben független országgyűlési képviselőként folytatja a munkáját Rozgonyi Ernő.
Kilépett a Jobbik frakciójából és a jövőben független országgyűlési képviselőként folytatja munkáját Rozgonyi Ernő - jelentette be az Országgyűlés plenáris ülésén az elnöklő Latorcai János (KDNP). A Jobbik mandátuma visszaadására szólítja fel a kilépett képviselőt.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmaz: Rozgonyi Ernő döntése meglepetésként érte a pártot, de a képviselő "együttműködési készséget egyáltalán nem mutatott", a párt szerdai frakcióülésén nem jelent meg, és a pártelnök külön kérésére "sem kívánta képviselőtársainak szemébe nézve indokolni döntését".

Vona Gábor szerint Rozgonyi Ernő esetében arról van szó, hogy egy idős ember elfáradt, nem bírta tovább a pártra és ezáltal rá is nehezedő nyomást.

Hozzátette: a Jobbik országos elnöksége egyhangú döntésével felszólítja Rozgonyi Ernőt a mandátuma visszaadására, "hiszen esküjében azt vállalta, ha a nemzet ügyét már nem tudja velünk együtt szolgálni tovább, akkor mandátumát visszaadja annak a közösségnek, amelynek azt köszönheti, vagyis a Jobbiknak".

A pártelnök hangsúlyozza: "az elmúlt napok és az elmúlt hét eseményeinek kapcsán" az országos vezetőséggel és frakcióval egyetértésben kijelenti, hogy a Jobbik nem fog semmilyen formában módosítani a politikáján. "Sem extrém, sem megalkuvó irányba nem térünk el, akármennyire is igyekeznek ezen tévutakra vezetni bennünket. A Jobbik 2003-as Alapító Nyilatkozatában és 2010-es választási programjában lefektette, hogy kik vagyunk és mit akarunk. Ez az elkötelezettség fogja meghatározni tevékenységünket, ahogy eddig, úgy a jövőben is" - zárul a közlemény.

Az MTI telefonon kereste Rozgonyi Ernőt, egyelőre azonban nem sikerült elérnie.

Kedden Bödecs Barna jelentette be, hogy kilép a Jobbik frakciójából, ő azonban később visszavonta ezt a nyilatkozatát; képviselői mandátumáról azonban lemondott, így arról - mivel nem vált függetlenné -, hogy az ő parlamenti helyére ki kerül, a Jobbik elnöksége dönt.

A parlament 2010-es megalakulása óta három képviselő hagyta el a Jobbik frakcióját: Pősze Lajost 2010-ben, Endrésik Zsoltot 2012 áprilisában zárták ki a frakcióból, Lenhardt Balázs pedig 2012 novemberében lépett ki a képviselőcsoportból, amelynek létszáma Rozgonyi Ernő kilépésével 43 fősre csökken.

Olvasóink írták

  • 1. maros50 2012. december 05. 13:50
    „Bolond lenne visszaadni mandátumát,csupán azért mert belefáradt a karlendítésben?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdekképviseletek: kicsi az esély a bérmegállapodásra

A szakszervezetek nem fogadták el a korábban felmerült javaslatot az inflációkövető… Tovább olvasom