Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Rózsák

a folyóba

Életvédő zarándoklattal és rózsatemetéssel búcsúznak vasárnap délután Győrött az abortusz, a „méhen belüli erőszak” 6 millió magyar áldozatától.
Az Anya-Ország Alapítvány és a győri Família Nagycsaládosok Egyesülete szervezte azt az életvédő zarándoklatot Győrött, amellyel a fél évszázad alatt abortusszal elveszített 6 millió magyarra emlékeznek. Érdeklődésünkre az egyesület képviseletében Szabó György elmondta, hogy minden nép jövőjét a testi-lelki egészség és a gyarapodásra való hajlam jelenti.
– Ha tíz százalékkal kevesebb lenne a „méhen belüli erőszak” által elveszített gyermekek száma, már nem lennénk fogyó nemzet.
Ezért fordultunk kérésünkkel a megyei kórház vezetőihez, hogy álljanak mellénk abban, hogy legalább az év három jeles napján ne végezzenek intézményükben mqvi abortuszt. A győri kórházban nyitott szívekre találtunk.
Szabó György elmondta, hogy vasárnap délelőtt a József Attila utcai református, a nádorvárosi evangélikus és a katolikus Szent Imre-templomban istentiszteletet tartanak, lélekharanggal és rózsaáldással emlékezve a 6 millió áldozatra. Majd délután 3 óra körül indul az ökumenikus zarándoklat az Erzsébet ligettől a megyei kórház Magyar utcai bejáratához, ahol felolvassák és átadják az életvédő nyilatkozatot. A lélekharang szavára indulnak tovább a résztvevők a Magyar utcán, a Szent Imre úton, a Bartók Béla úton, a Hunyadi utcán keresztül, a Baross hídon, a Baross úton, a Dr. Kovács Pál utcán, a Jedlik utcán át a Kossuth hídig. Ott az eltemetetlen magzatgyermekek emlékére rózsatemetést tartanak, vagyis 600 keresztnév elhangzása közben 600 szál rózsát hullatnak a folyóba és fohászkodnak az élet örömhíréért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres szegediek az országos médiában

Három Szegedről elszármazott médiaszemélyiség történetén keresztül bizonyítjuk a tételt: földieink… Tovább olvasom