Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Rózsi, Rózsi, mi bajod?

Káldy László kisbaboti egyéni filmes Rózsi, Rózsi, mi bajod? című filmje kapta a Kollányi Ágoston filmrendező emlékére Lakitelken megrendezett Kisközösségi Televíziók V. Szemléjének 500 ezer forintos fődíját.
Fotó: Kisalföld-archívum Káldy László, aki a szemle fődíját nyerte.
Sára Sándor, a zsűri elnöke a filmszemlét értékelve elmondta, a filmek közül kiemelkedett a Győr-Moson-Sopron megyei Káldy László filmje, mert gazdaságosan és célratörően, felesleges kitérők nélkül, nagyon filmszerű eszközökkel, alapvetően mondott el fontos dolgokat emberi kapcsolatokról, a falu életéről. „Egy jó gondolat, és az egyszerű és pontos kivitelezés is jó filmet eredményez" – mondta a Kossuth-díjas filmrendező.

A kiírás szerint a filmszemlére az országból és a határokon túlról – krónika, korkép, művelődés és fikciós műsorok kategóriában – nevezhettek magyar nyelvű kisközösségek, falvak, kisvárosok televíziói és magánszemélyek.

A Lakitelki Népfőiskola, a Szent István Egyetem és a Dunaversitas Egyesület közreműködésével megvalósult háromnapos filmszemlére hat országból kétszáz film érkezett, a versenyprogramba negyven munka került.

„ A kisközösségi televíziók alkotói kötelességüket teljesítik akkor, amikor szülőföldjük eseményeiről adnak hírt" – hangsúlyozta nyilatkozva Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a tehetségkutató szemle kezdeményezője. Az MDF alelnöke hozzátette, növekedőben van az alkotóközösségek száma, amelyeknek nehéz munkáját segíteni kell. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb pénzt a nyugati gazdáknak

Kevesebb pénzt kellene a nyugati gazdáknak adni azért, hogy másra több jusson – állította… Tovább olvasom