Délmagyar logó

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 3°C | 11°C

Rubovszky: nem kerül a KDNP országos választmánya elé a kettős tagság kérdése

Nem kerül a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) december 8-i országos választmányi ülése elé a kettős tagság kérdése - szögezte le Rubovszky György kedden az MTI-nek.
A párt ügyésze ezt annak kapcsán mondta, hogy az Index kedden Szalma Botond budapesti elnökre hivatkozva arról írt, hogy a KDNP országos választmánya tárgyalna következő választmányi ülésén a kettős tagság tilalmáról.

Rubovszky György úgy fogalmazott: "több gondja is van" az írással kapcsolatban. Lehet, hogy azt régi, előszedett információk alapján állították össze, aminek nincs más célja, mint hogy éket verjen a Fidesz és a KDNP közé. A cikkben foglaltaknak sem aktualitása, sem tárgyi alapjuk nincs - szögezte le a KDNP országgyűlési képviselője.

Felidézte, hogy a kisebbik kormánypárt november 10-i elnökségi ülésén az összes beérkezett alapszabály-módosító és a fegyelmi szabályzat módosítását célzó indítványt megtárgyalták. Az a döntés született, hogy a támogatott módosító indítványokat az elnökség saját javaslatként terjeszti az országos választmány elé. Ezek között a kettős tagság megszüntetése nem szerepel - rögzítette.

Hozzátette: arról is határoztak, hogy a nem támogatott módosító indítványokat az elnökség nem terjeszti az országos választmány elé. A döntést az elnökség 99 százalékos többséggel támogatta.
Rubovszky György mindezek alapján képtelenségnek nevezte azt, amit a cikk állít.

Kitért arra is, hogy az elnökség - Semjén Zsolt pártelnök javaslatára - nyilatkozatot fogadott el, amely ismét megerősítette a szövetségi politikát, az eddigi irányvonalat, és kötelezi a párt ügyészét, hogy aki ez ellen vét, azzal szemben tekintettel a közeledő választásokra, "nagyon szigorú eljárást" indítson.

A dokumentum rögzíti, hogy a párt részéről a pártelnök, a frakció képviseletében a frakcióvezető nyilatkozhat, illetve adhat felhatalmazást a nyilatkozatra.

Ezt a nyilatkozatot egyhangúlag fogadták el, és azt a meghívottként jelenlévő Szalma Botond is megszavazta - jelezte Rubovszky György, aki azt mondta, ezért feltételezi, hogy november 10-e előtti nyilatkozatról van szó.

A kormánypárti politikus cáfolta azt is, hogy a párt prominensei közül szinte mindenki kettős tag lenne. Nem kettős tag Semjén Zsolt, Latorcai János, sőt, ő maga sem - jelezte.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyöngyösi Márton nem mond le és lezártnak tekinti az ügyet

A Jobbikos politikus elismeri, hogy félreérthetően fogalmazott, de "fel sem merült benne", hogy… Tovább olvasom