Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Saját adókat vethetnének ki az önkormányzatok

Saját adókat vethetnének ki a települések az új önkormányzati finanszírozási rendszerben a Népszabadság értesülése szerint.
A lap szerdai számában arról ír, hogy az önkormányzati feladatok várható újragondolását követően a jövőben állami feladat lehet például az iskolák fenntartása, ám ezzel együtt az iparűzési adó egy része és a súlyadó a központi költségvetést gyarapíthatja.

A Népszabadság információi szerint ugyanakkor az önkormányzatok szabadon választott adófajtákat vezethetnének be, így például a települések akár ebadót vagy füstadót is kivethetnének saját területükön.

Tállai András, a belügyminiszter államtitkára korábban azt közölte, hogy még az idén újra akarják szabályozni az önkormányzatok helyét és szerepét, így a jövőben már csak a tipikusan helyhatósági feladatok maradnának helyben.

Olvasóink írták

 • 7. macs 2011. március 10. 12:54
  „Azért az IPA elvonása nagyon nagy érvágás lesz az önkormányzatoknál. Igazából nem értem, mi értelme van a feladatok állami szintre emelésének. Az Unió pl. a szubszidiaritás elvét vallja, a döntések ott szülessenek, ahol a problémák vannak, ahol a feladatok jelentkeznek. Ez az eszement központosítás csak meg fogja nehezíteni az életet. Mire egy döntés végig megy a szolgálati uton, addig hosszú hetek, hónapok fognak eltelni, minden lassú lesz és tényleg átláthatatlan. Létrehozták a "főispáni" hivatalt, még bennük sem biznak, hogy az általuk ellenőrzött önkormányzatok, megfelelően fogják ellátni a feladataikat?”
 • 6. Írástudatlan 2011. március 09. 18:17
  „Nem lessz itt semmilyen balhé sem.Köztudott hogy a Magyar gyáva bírka nép.Úgy hogy semmitől sem kell félnie a FIDESZ.-nek.Nyugodtan fólytathatja tovább az ámokfutását.”
 • 5. történész 2011. március 09. 16:54
  „Fizessetek mikor otthon meresztettétek,,ti választottatok.”
 • 4. jozko 2011. március 09. 16:34
  „Előbb-utóbb nagyobb söralátéteket kell nyomtatni.

  Ja, az adószedők pedig pallosjogot kaphatnának a nyomaték kedvéért.”
 • 3. zoltanszabo 2011. március 09. 11:57
  „Már megint egy ujabb marhaság a k. fityesz részéről !
  Hány bőrt lehet még lehúzni a népről ? Nagyon nem jó ez fiúk ! Jön a tavasz--mehetünk az utcára !
  Ha ezt a sok megszorítást még fokozzák, oriási bajok lesznek. A fizyesz feszegeti a nép tűréshatárát. Ha kiborul a bili ,lesz itt balhé.
  Most olvastam pl. Jászladányban --szúnyogadót 3000.-Ft / év vetnek ki !
  Hááááát ?”
 • 2. deszkás 2011. március 09. 10:18
  „IGAZSÁGKERESŐ!Szerintem "természetes" hogy nem fogja magát vissza az állam és "természetes" hogy az eddigi adómennyiségeken felül. Mintha elfogyott volna a találékonyságuk és nem utolsó sorban mondhatja azt nem mi találtuk ki.Azt hittem ma reggel a TV2őn sci fi-t nézek mikor a pénzügyi "szakértő" váltig emlegette hogy Amerikában és Japánban (!!!!!) miért tudnak öngondoskodók lenni.És erről mindjárt az jutott eszembe hogy szokták mondani:éhező vadász kutyával (ez az átlag állampolgár) nem lehet vadászni,de jólakottal se (ezek a "vezetőink"). Szerintem.”
 • 1. igazságkereső 2011. március 09. 07:51
  „Az eddigi adómennyiségeken felül gondolja a kormány az önkormányzatok adókivetési szabadságának emelését,vagy akkor valamit visszafog a sajátjából? Jó lenne végre átgondolni azt is,hogy ugyan miből tudná már fizetni a polgár a további különböző adókat, hiszen azt a kormány is, az önkormányzat is nagyon jól tudja, hogy a már eddig kivetett adókat sem tudjuk,tudják fizetni a polgárok, mert miközben nagyon intenzíven tesznek munkanélkülivé embereket,minek következtében pénzügyi ellátottság nélkül maradnak családok, házaspárok!!Elgondolkodtak már ezen egy kicsit is az illetékesek, miközben az ilyen és ehhez hasonló törvényeket meghozó törvényalkotók a 16 %-os adóval kb. 400.000.-ft-al növelték saját fizetésüket és a többség - a még egyáltalán munkaviszonnyal és bérrel rendelkezők! - fizetése bizony csökkent, még akkor is sajnos, ha ennek ellenkezőjét kísérlik meg állítani!! Mi is folyik ebben az országban?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keményebb fellépésre számíthatnak az adócsalók

A korábbinál jóval keményebb fellépésre számíthatnak a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól azok, akik… Tovább olvasom