Délmagyar logó

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 0°C | 6°C Még több cikk.

Saját alkalmazottjai lopták el a páncélkazettát

Idén február 3-án egy izsáki férfi tett bejelentést a rendőrségen, hogy a fia izsákon lévő családi házába ablakbefeszítés módszerével betörtek. A helyszíni szemle megállapította, hogy a lakásban kutatást végeztek és a gyermekszobában lévő szekrénysorban elhelyezett, falba épített páncélkazettát – benne 8.000.000,-Ft készpénzzel – ismeretlen tettes eltulajdonította – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Bács-Kiskun Megyei RFK sajtószolgálatától.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi Osztálya elrendelte a nyomozást jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett betöréses lopás bűntettének elkövetése miatt ismeretlen tettes ellen. A bűncselekmény elkövetése előtt egy héttel már a tulajdonos nem tartózkodott otthon, elutaztak, az édesapát bízták meg a lakás felügyeletével.

A sértett vállalkozó, több alkalmazottja is dolgozik az udvarban lévő raktárépületben. A nyomozás során megállapítást nyert, hogy beállított helyszínnel van dolgunk, pl. az ablakot belülről feszítették be, azaz más módon jutott be az elkövető a házba. Speciális zárszakértő és nyomszakértő bevonására került sor, aki megvizsgálta a nyílászárók zárszerkezetét, és megállapította, hogy az elkövető vagy saját kulccsal, vagy másolt kulccsal jutott be az épületbe. A helyszínből az is nyilvánvaló volt, hogy a tettesek jól ismerték a házat, és csak megtévesztésnek hagytak különböző nyomokat. A szobákat borssal, fűszerekkel szórták be.

Széleskörű nyomozás, adatgyűjtés és tanúkutatás eredményeként megállapítást nyert, hogy a bűncselekmény elkövetésével 2 ott dolgozó alkalmazott férfi gyanúsítható, őket augusztus 8-án őrizetbe vettük, majd javaslatunkra a bíróság előzetes letartóztatásukat rendelte el. Az egyik egy 26 éves izsáki lakos, a másik egy 29 éves kecskeméti férfi. A páncélkazetta és a pénz hollétének megállapítása folyamatban van.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2007. augusztus 15.

Gy. Mészáros Ágnes
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kirakatban landolt a kisbusz

Tovább olvasom