Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Saját termékeként hirdeti az üvegbetont egy europai multi

Megtámadta a magyar találmány, az üvegbeton szabadalomvédelmi eljárását, és sajátjaként hirdeti a terméket egy európai székhelyű multinacionális cég.
Az üvegbeton felatalálója, Losonczi Áron elmondta, hogy a vele nyolc hónapon át tárgyaló vállalat, miután megismerte a gyártási technológiát, megszakította a kapcsolatot a feltalálóval, megkezdte az üvegbeton gyártását, és saját termékeként hirdeti azt. A szabadalomvédelmi eljárás, amelynek átlagos időtartalma 3 év, még folyamatban van, de Losonczi Áron biztos abban, hogy végül szabadalmát bejegyzik és akkor milliárdos kártérítési pert indít a cég ellen.

A nemzetközi hírű, különleges, fényáteresztő beton egyébként kelendő a piacon. Az ékszereiről, óráiról és tollairól híres Montblanc új tokiói szalonjába is került, a Corvinus Egyetem, új most épülő campusába is építenek be az anyagból.

Losonczi Áron emellett már a szeptember 11 -i New York-i terrortámadás után leomlott világkereskedelmi központ helyére tervezett Freedom Tower-t tervező iroda embereivel is tárgyalt. A tervek szerint az új épület alsó tíz szintjét is üvegbetonnal burkolnák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább olvasom