Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Sajtónyilvános beszélgetésre hívja Orbánt a Jobbik

Vona Gábor szerint a kormány az európai uniós témában nem rendelkezik kétharmados támogatottsággal.
Sajtónyilvános beszélgetésre hívja a Jobbik elnöke Orbán Viktor miniszterelnököt az Európai Unió jelene és jövője témában.

Vona Gábor szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a jövő hét közepére tervezett találkozót nem vitának szánja. Mint hozzátette, a képviselt álláspontokat tisztáznák, "akár egy akácmézes tea mellett, vagy ha jól sikerül, talán még egy magyar pálinkára is lesz lehetőség".

A pártelnök-frakcióvezető álláspontja szerint a közéletben párhuzamos monológok zajlanak, amelyek egyre terméketlenebbek és "kiszárítják a magyar politika termőföldjét". Hozzátette: a parlament viszont a keretei miatt nem teszi lehetővé az oldottabb, mélyebb beszélgetéseket.

Szavai szerint jó kampánymondat, hogy az emberek az országgyűlési választáson döntöttek Magyarország Európai Unióhoz fűződő viszonyáról, ugyanakkor egyáltalán nem igaz ez, a kormány ebben a témában nem rendelkezik kétharmados felhatalmazással.

Utalt az Eurobarométer 2012-es felmérésére, amely szerint a megkérdezettek mindössze 36 százaléka válaszolt igennel arra a kérdésre, hogy jó-e, hogy Magyarország tagja az EU-nak. Mint megjegyezte, a "Fidesz-ellenességgel nem vádolható" Századvég felmérése szerint a magyarok 67 százaléka utasítja el a további integrációt.

Vona Gábor kifejtette: az unióval kapcsolatban döntően két álláspont létezik. Az MSZP "euromazochista" és egy brüsszeli birodalmi központ alá rendelné az országot, a Fidesz pedig szavakban ellenzi az európai egyesült államok koncepciót, de döntéseivel "nem fekszik keresztbe" neki, így őket "euronaivnak" tartják.

A Jobbik által képviselt nemzetek Európája koncepciót "eurorealista" megközelítésnek nevezte, kifejtve: nem azért vették fel az unióba Magyarországot, mert fel akarták zárkóztatni és jól fizető munkahelyeket akartak itt teremteni, hanem ellenkezőleg, a nyugat-európai országok versenyképességének javítására akartak olcsó munkaerőpiacot és termékeiknek 10 millió vásárlói piacot.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több folyó vízgyűjtőjén jelentős mennyiségű csapadék várható

Jelenleg a Rábán Szentgotthárd térségében és a Murán 54,8 kilométer töltésen elsőfokú és Körmend térségében 13,3 kilométeren másodfokú készültség van érvényben. Tovább olvasom