Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Sajtótájékoztatót tartottak a Thealter szervezői

A szegedi Thealter International - Szabad Színházak XIII. Nemzetközi Találkozót együtt rendezik meg július 22-étől az eddig budapesti helyszínű Alternatív Színházi Szemlével - közölte a szervező Maszk Egyesület elnöke.
A rendezvény a Szerbia és Montenegróból érkező Urbán András Társulatának Könyök Kanyar című produkciójával kezdődik a találkozó egyik állandó helyszínén, a szegedi régi zsinagógában - mondta el a beharangozó sajtótájékoztatón Balog József.

Tájékoztatása szerint új, négy évre szóló programot kívánnak megvalósítani a találkozó alatt: a "déli vonal" koncepció szerint a volt Jugoszlávia területén lévő országok társulatai számára bemutatkozási lehetőséget biztosítanak már az idén és a következő években is.

A július 27-én záruló találkozóra Szerbia és Montenegróból két társulat érkezik. Várnak szabad színházakat a hazaiakon kívül az Amerikai Egyesült Államokból, Németországból, Bulgáriából és Litvániából.

Balog József elmondta, hogy a szegedi Maszk Egyesület megalakulása, 1991 óta 30 országból több mint 100 társulat számára nyújtott bemutatkozási lehetőséget a szabad színházak találkozóján.

Az Alternatív Színházi Szemlét kilencedik alkalommal rendezi a fővárosi központú, 1994-ben alakult Alternatív Színházak Szövetsége - tudatta Szögi Csaba alelnök.

Ismertetése szerint az idén először szakmai zsűri bírálja el a versenyprogramba benevezett előadásokat. Újdonság továbbá, hogy a szemle meghívásos.

A találkozó és a szemle öt helyszínen zajlik: a régi zsinagóga mellett a régi Hungária Szállóban, a JATE Klubban, a Pinceszínházban és a Dugonics téren tartják az előadásokat - hangzott el a sajtótájékoztatón.

A Szegedi Nagyállomás egy estén, július 26-án éjszaka ugyancsak alkalmi színházzá válik, a Válaszút Táncegyüttes ugyanis ott mutatja be Brassói Pályaudvar című produkcióját.

A színházi találkozó és szemle kiegészítő rendezvénye Révész Róbert: Barbárok című, a Bartók Béla Művelődési Központban péntektől július 28-ig nyitva tartó fotókiállítása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos baleset az Iliász forgatásán

Brad Pitt egy barátot vesztett el nemrég, miközben Wolfgang Petersen rendezővel az Iliász… Tovább olvasom