Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

SAPARD: három témában

Heteken belül megjelennek azok a pályázati kiírások, melyek révén a magyar mezőgazdaság és vidékfejlesztés szereplői uniós támogatásokhoz juthatnak hozzá.

Az Európai Unió speciális előcsatlakozási alapjáról, a Phare-hoz hasonló SAPARD-programról már sokat lehetett hallani az elmúlt években. A közösségi támogatásra idén pályázhatnak először a magyar mezőgazdaság és vidékfejlesztés szereplői. Heteken belül megjelennek az agrártárca értesítőjében és honlapján (www.fvm.hu) a pályázati kiírások, melyeket magánszemélyeknek, családi gazdaságoknak, gazdasági társaságoknak, önkormányzatoknak, egyesületeknek, élelmiszer-ipari cégeknek egyaránt érdemes figyelniük. Ezért szervezett a SAPARD Hivatal megyénkben is több mint húsz tájékoztató előadást.

Győrött Badacsonyi Lajos, a hivatal regionális irodájának vezetője elmondta, hogy a felhívások három témára vonatkoznak. Mezőgazdasági vállalkozások beruházásaihoz 30–40 százalékos támogatást, maximum 40 millió forintot lehet igényelni. Mezőgazdasági és halászati termékek feldolgozásának és marketingjének fejlesztésére is lehet pályázni 40 százalékos támogatásért 80 millió forintig.

Az összegek csak akkor igényelhetők, ha a pályázó árbevételének legalább fele mezőgazdasági tevékenységből származik. Vidéki infrastruktúra fejlesztésére 75 százalékos támogatás, maximum 50 millió forint kérhető. Bővebb tájékoztatást a SAPARD Hivatal Nyugat-dunántúli Regionális Irodája (Zalaegerszeg, Kosztolányi utca 10., telefon: 92/550-260) ad.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamionok szállították a parádét

Szombat délután ötven, mozgó színpaddá átalakított kamion indult a Deák térről a Hősök tere felé. A… Tovább olvasom