Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Schiffer: érdemes az LMP jelöltjére szavazni

Schiffer András szerint ott is érdemes a Lehet Más a Politika (LMP) jelöltjére szavazni, ahol csupán egyetlen jelöltje van a pártnak.
Az LMP frakcióvezetője erről péntek este beszélt lakossági fórumon Püspökladányban, ahol egy jelöltjük indul egyéni választókörzetben az önkormányzati választáson.

Ha van egy LMP-s az önkormányzatban, akkor már van egy ember, aki felemeli a szavát például azért, hogy ne lehessen a színfalak mögött elkótyavetyélni egy-egy település vagyonát, hogy látványberuházások helyett például szociális bérlakások épüljenek - indokolta álláspontját Schiffer András.

Hozzátette: ahogy a kormánynak, úgy az önkormányzatoknak sem lehetnek üzleti érdekeik, az ugyanis mindenkire, a közösségre tartozik. A szociális bérlakások tekintetében - mint fogalmazott - igazi fordulatra van szükség, különben tömegesen kerülhetnek utcára az emberek.

Az LMP leendő önkormányzati képviselői fontos feladatuknak tartják, hogy a zöldfelületek megőrzése, növelése mellett fejlesszék a közösségi tereket.

"Véget kell vetni annak a janicsárszemléletnek, amely futballpályák, ifjúsági házak felszámolásával biztosított helyet üzletközpontoknak, ipari üzemeknek" - fűzte hozzá Schiffer András, akinek a meggyőződése szerint szemléletváltásra van szükség az önkormányzatokban, hogy a közösségi szemlélet érvényesüljön a döntéshozatalkor.

A jelenlegi magyarországi helyi médiát, helyi nyilvánosságot a "közép-ázsiai féldiktatúrák" nyilvánosságához hasonlította az LMP frakcióvezetője, mondván: e területen is tiszta vizet kell önteni a pohárba.

Valamivel több mint tucatnyi hallgatója előtt a politikus kijelentette: megengedhetetlen, hogy a helyi sajtó mindenütt a mindenkori polgármester szócsöve, közpénzen. Olyan sajtótörvény kellene, ami megregulázza a területet, "nem teszi lehetővé, hogy közpénzekből lehessen pártpolitizálni, s egy-egy ember pr-ját megcsinálni" - mondta Schiffer András, aki Kocsány József, az LMP püspökladányi képviselőjelöltje támogatására kérte hallgatóságát.

Olvasóink írták

 • 6. jozko 2010. október 02. 11:50
  „Szilléri!

  A feles jó tipp ...
  Gyorsabban hat, mint egynémely patikaszer.
  Egynek még káros mellékhatása sincs!”
 • 5. dodó 2010. október 02. 11:22
  „Léni, apátfalvi, novaklaszlo és tsa-i!

  "A zsidók nem lesznek utcaseprők, mert a sok évezreded alatt felhalmozódott intellektuális tőke tovább öröklődik az utódokra. Az érzékenységet, az alkatot és valószínűleg intelligenciánk természetét is összeadjuk abban a génkoktélban, amik a gyerekeink. Hordozható örökség ez és bárhol működtethető."
  (Magyar Zsidó Almanach, 1996-1997, 39. old.).”
 • 4. szilléri 2010. október 02. 07:33
  „A zsidó nem felekezet hanem faj ! Olyan tudtommal nem lehetséges, hogy belépjek a zsidó egyházba. Anyai ágon bele kell születni.

  Apátfalvi menjél orvoshoz, vagy igyál egy felest !”
 • 3. k.elvis 2010. október 02. 00:03
  „A kettős állampolgárok már elindultak rátok savazni?”
 • 2. apátfalvi 2010. október 01. 22:10
  „Az LMP összekapcsolása a zsidó felekezettel <moderálva> rágalom, semmi más.”
 • 1. dodó 2010. október 01. 20:40
  „Feldmajer és Lednitzki urak szerint is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elgázolt a villamos egy embert

Elgázolt a 28-as villamos egy embert péntek este Budapesten, emiatt autóbuszok szállítják az… Tovább olvasom