Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Schiffer: minden kistérségben jelen lesz az LMP 2014-re

A Lehet Más a Politika (LMP) úgy szeretne a 2014-es választáson elindulni, hogy minden kistérségben jelen van.
Schiffer András, a párt országgyűlési képviselője szerdai dunaújvárosi sajtótájékoztatóján azt mondta, a szervezeti célok megvalósítása mellett a zöld fordulat programját is be kívánják mutatni, a program válaszokat ad a költségvetés tervezése, a munkahelyteremtés, valamint az adórendszer vonatkozásában. Úgy fogalmazott, "alternatívát kívánunk mutatni a narancsuralmi rendszerrel szemben". A politikus úgy vélte, a ciklus közepe a párt szempontjából az építkezésről szól: lehetőség tapasztalatszerzésre, az LMP megerősödésére. "Nem az a kérdés 2014-ben, hogy benn tudunk-e maradni a parlamentben, hanem hogy megnyerjük-e a választást" – tette hozzá. Az ellenzéki képviselő tavaly szeptemberben kezdte országjárását. Szerdán Fejér megyét látogatja végig, Dunaújváros mellett Baracsra, Csórra, Mórra, Felcsútra, Bicskére, Kishantosra, Mezőfalvára és Székesfehérvárra megy.

Az LMP Fejér megyei szervezete tavaly feloszlott. Az MTI kérdésére Schiffer András elmondta, az újjászervezés elkezdődött, reményei szerint "a korábbiaknál erősebb szervezetünk lesz a megyében". Kiemelte, megyei szervezetet csak kongresszus tud feloszlatni és az is fogja hivatalosan megalakítani, várhatóan a nyáron.

Dunaújvárosban időközi önkormányzati választás lesz május 13-án, az LMP jelöltje Czinkon Zoltán. Schiffer András hangsúlyozta, helyi szinten is azon dolgoznak, hogy a közösségi területeket megőrizzék a jövő nemzedékeinek. Olyan önkormányzati beruházásokat szeretnének minden városban, amelyek szolgálják a fenntarthatóságot és lehetőséget teremtenek a tartósan munkanélküli embereknek a munkaerőpiacon való elhelyezkedésre. Emellett le kívánják leplezni az elmúlt húsz év politikai elitjének üzelmeit - mondta.

Olvasóink írták

  • 2. klj-54 2012. április 25. 13:17
    „Nem tudom, hogy miért kell lezsidózni azokat akik más véleményen vannak?”
  • 1. Mozimasiniszta 2012. április 25. 11:42
    „Remélhetőleg ezzel a vidékjárással is akkora sikerük lesz mint a népszavazással elege van már az országnak a LoMPos-szadesz féle csődületből !
    Jámboran elvonulhatnának a sunyi ....a ! vagy Izraelbe , ott még télikabátra se kell költeniük !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LMP: újabb sóhivatalt alapít a kormány

Súlytalannak és sóhivatalnak tartja az LMP a Vidékfejlesztési Minisztérium által tervezett öntözési… Tovább olvasom