Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

Schmitt-jelentés: a Jobbik lemondatná az államfőt, a Fidesz lezárta az ügyet

A Jobbik lemondatná Schmitt Pált, a KDNP reméli, a biztottsági döntéssel pontot tehetnek a politikai támadások végére, a Fidesz lezártnak tekinti az ügyet.
A Fidesz lezártnak tekinti az ügyet

A Fidesz lezártnak tekinti az ügyet a Semmelweis Egyetem tényfeltáró bizottságának jelentését megismerve - közölte az MTI-vel Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője kedden az államfő kisdoktorija ügyében lefolytatott vizsgálat eredményére reagálva.

Az államfővel kapcsolatos plágiumgyanú miatt felállított, a Semmelweis Egyetem (SE) által felkért testület megállapításainak összefoglalóját az intézmény kedden, a honlapján hozta nyilvánosságra. A tényfeltáró bizottság jelentése szerint hiányosságokkal ugyan, de formailag megfelelt a Testnevelési Egyetem doktori eljárása Schmitt Pál kisdoktorijának értékelésekor.

A testület ugyanakkor megállapította: az egyetem szakmai hibát követett el, amikor a szövegazonosságokat nem tárta fel időben.

A Jobbik szerint le kellene mondania az államfőnek

Jobbik szerint a Schmitt Pál köztársasági elnök kisdoktorijának ügyében felállított bizottság egyértelműen megállapította, hogy az államfő plagizált, csak "ebből röhejes következtetéseket von le". De már önmagában a tény is elegendő ahhoz, hogy Schmitt Pál lemondjon posztjáról - jelentette ki Dúró Dóra kedden.

A jobbikos politikus leszögezte: ha a Fidesz nem szólítja fel Schmitt Pált a lemondásra, akkor bebizonyosodik, hogy "egy politikai káder pozícióban tartása fontosabb nekik, mint a közélet tisztasága." Dúró Dóra szerint az államfővel kapcsolatos plágiumgyanú miatt felállított, a Semmelweis Egyetem (SE) által felkért testület egyértelműen megállapította, hogy érvénytelen a dolgozat és az államfő "más tollával ékeskedett." Ráadásul a jobbikos politikus emlékeztetett rá, hogy az ügy kirobbanásakor Schmitt Pál "hazugság-gyanús" kijelentéseket is tett.

Az ellenzéki párt szerint Schmitt Pál tetteinek és viselkedésének hatására a köztársasági elnöki poszt méltósága sérül és a felsőoktatás presztízse is megkérdőjeleződik.

A Semmelweis Egyetem (SE) által felkért testület megállapításainak összefoglalóját az intézmény kedden, a honlapján hozta nyilvánosságra. A tényfeltáró bizottság jelentése szerint hiányosságokkal ugyan, de formailag megfelelt a Testnevelési Egyetem doktori eljárása Schmitt Pál kisdoktorijának értékelésekor. A testület ugyanakkor megállapította: az egyetem szakmai hibát követett el, amikor a szövegazonosságokat nem tárta fel időben.

A KDNP reméli, az eljárás pontot tett a politikai támadások végére

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) reményei szerint végre pontot tett a politikai támadások végére a Schmitt Pál államfő kisdoktorija ügyében a független és szakmai testület által lefolytatott és a hibákat feltáró eljárás.

A kisebbik kormánypárt sajtóirodája az MTI-hez kedden eljuttatott reagálásában kiemelte: a köztársasági elnök kisdoktoriját vizsgáló bizottság jelentése megnyugtató lezárása lehet azon felvetéseknek, amelyek szerint kérdéses az államfő dolgozatának eredetisége.

Az államfővel kapcsolatos plágiumgyanú miatt felállított, a Semmelweis Egyetem (SE) által felkért testület megállapításainak összefoglalóját az intézmény kedden, a honlapján hozta nyilvánosságra. A tényfeltáró bizottság jelentése szerint hiányosságokkal ugyan, de formailag megfelelt a Testnevelési Egyetem doktori eljárása Schmitt Pál kisdoktorijának értékelésekor. A testület ugyanakkor megállapította: az egyetem szakmai hibát követett el, amikor a szövegazonosságokat nem tárta fel időben.

Olvasóink írták

 • 6. szatyi 2012. március 27. 16:04
  „Itt az igazság: :)
  http://hircsarda.blog.hu/2012/03/27/a_schmitt_bizottsag_a_jelenteset_egy_bolgar_szerzorol_masolta?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_03_27&utm_campaign=index”
 • 5. tótkomlósi 2012. március 27. 15:52
  „A fityesznek ez a hozzáállása várható volt!
  Eleve olyanokra bízták a vizsgálatot, akik kilóra megvehetőek voltak.”
 • 4. tatár 2012. március 27. 15:33
  „A bolgár és a német sportkutató plagizált Pali bácsitól, haggyátok már békén eztetet a nagy todóst. A Szemmel Versz egyetem doktori fokozatát pedig ezentúl aranyárban mérik a nemzetközi munkaerőpiacon.:)))))”
 • 3. gretzki 2012. március 27. 15:18
  „Ez a szégyen, nem az "emúttnyócév"...”
 • 2. szunyi 2012. március 27. 15:04
  „A gond akkor lesz amikor a formai hiba testet ölt és vasvillával kergeti ki a diszhuszárok küzül ezt a gyászhuszárt.”
 • 1. dmonlájn 2012. március 27. 14:29
  „Felbontottam egy borítékot, amit akkor zártam le, amikor ez a "botrány" kirobbant. Ez áll benne:

  Pali bá nem hibás, a dogát ő írta és másra kenik a felelőséget!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: a jelenlegi házszabály alapján sem alakulhatna meg a DK-frakció

A Fidesz szerint a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) parlamenti frakciójának… Tovább olvasom