Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Schmitt: a tanulás az alapja mindennek

A tanulás, az egészséges életmód és a szép magyar beszéd fontosságára hívta fel az egri Dobó István Gimnázium diákjaink figyelmét Schmitt Pál köztársasági elnök csütörtökön.
Az államfő országjárása kilencedik, egri állomásán több száz tanuló előtt tartott előadást, amelyben úgy fogalmazott: a tanulásból nem engedhetünk, az mindennek az alapja, amivel egész életünket, jövőbeni sikerünket biztosíthatjuk.

Mint mondta, a gyorsabban, magasabbra, erősebben olimpiai jelmondat nemcsak a sportpályákra vonatkozik, hanem az élet minden területére, így a tanulásra is. A fiatalokat arra kérte, "ne dőljenek hátra", ha már tudnak egy idegen nyelvet, például az angolt, hanem törekedjenek többre, hiszen a nyelvismeret ma már elengedhetetlen. Schmitt Pál szólt arról is, jó lenne, ha a magyar diákok nemcsak szellemileg, hanem testileg is megfelelően fejlődnének, hiszen jelenleg 60 százalékuk egyáltalán nem sportol rendszeresen. Külön felhívta a diákok figyelmét, nem azt kéri, hogy olimpiai bajnokok legyenek, hiszen az rengeteg lemondással is jár, hanem azt szeretné, ha látszódna rajtuk az önbizalmat nyújtó "testi és lelki higiénia". A köztársasági elnök arra kérte a tanulókat, próbáljanak szépen, választékosan beszélni, hiszen talán az egyik legszebb nyelven fejezhetik ki magukat. Emellett hangsúlyozta még a hazaszeretet fontosságát is, amely szerinte az önmagunkkal, valamint a lakóhelyünkkel és környezetünkkel történő törődéssel kezdődik. Az államfő előadása végén az új alaptörvényt is a diákok figyelmébe ajánlotta, amely - mint mondta - hosszú évekre meghatározhatja az ő életüket is.

Schmitt Pál a nap folyamán felkeres egy kézműves sajtmanufaktúrát, ezután pedig a ZF Hungária gyárába veszi útját. Az államfő programja egy erdőteleki gyárlátogatással ér véget. A köztársasági elnököt útjára ezúttal is elkíséri felesége, Schmittné Makray Katalin.

Olvasóink írták

 • 5. újratöltve 2012. január 19. 17:22
  „És mindezt röhögés nélkül el tudta mondani?????”
 • 4. jozko 2012. január 19. 16:51
  „A tanulás sem rossz...ámbár az ivás előbb meglátszik.

  Alapnak a tudás talán mégis jobb.
  Az, amit igazi diplomával díjaznak.”
 • 3. Queenmargareth 2012. január 19. 13:26
  „Akkor ne vegye el a lehetőséget......”
 • 2. DMagóg 2012. január 19. 13:16
  „"A köztársasági elnök arra kérte a tanulókat, próbáljanak szépen, választékosan beszélni, ..."
  Ha már Ő nem tud, a diákok önzetlenül és szívesen korrepetálták volna!”
 • 1. pirosmedence 2012. január 19. 13:08
  „Istenem! Hát a történtek után volt képe? És az egri diákok hogyan fogadták a látogatót??? Nem kérdeztek? Megjegyzések nem röpködtek? Nem röhögtek? Vagy kiadta az igazgató az ukázt, hogy aki renitens lesz, az repül az oskolából???? Meg elmondta századszorra a típus-dumáját!!!!! Van, aki még komolyan vesz? Szánalmas, nevetséges, katasztrófa, szégyen..... nem tudom tovább sorolni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: már látszódnak az új gazdaságpolitika eredményei

Az új gazdaságpolitika eredményei már látszódnak: egy év alatt duplájára nőtt az új munkahelyek száma Magyarországon. Tovább olvasom