Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Schmitt: az új év első napján ne fogadjunk meg semmit, csak tegyük a dolgunkat

Budapest - Az új esztendő első napján vessünk számot az elvégzett és a még ránk váró feladatokkal, ne fogadjunk meg semmit, csak tegyük a dolgunk bölcsességgel, emberséggel - mondta szombaton Schmitt Pál köztársasági elnök, aki televíziós újévi köszöntőjét a Sándor-palotát bejárva mondta el.
Az államfő hozzátette: ami hiányosságunk volt az óévben, azt pótoljuk be, ami büszkeségünk volt, annak szellemében folytassuk cselekedeteinket. Az államfő kiemelte: van oka büszkeségre mindenkinek. Hangsúlyozta: bár hatalmas veszteségek, családi tragédiák árán, de mégis, olyan, talán soha nem látott összefogást mutatott a nemzet, mely nem kérdezett származásról, anyagi helyzetről, csak adott, mert szükség volt rá. Schmitt Pál úgy fogalmazott: „csalfa lenne", ha nem ismernénk be, hogy van még teendő az újévben is. Mint mondta, személyes és nemzeti kihívások sora tornyosul az ország előtt, gazdasági és társadalmi problémákon kell úrrá lenni. Véleménye szerint Magyarországot és polgárait súlyos anyagi helyzetbe sodorta a korábbi évek felelőtlen gazdálkodása.

 Fotó: MTI/Beliczay László
Schmitt: személyes és nemzeti kihívások sora tornyosul az ország előtt. Fotó: MTI/Beliczay László

„A magyarok 2010-ben összefogtak, hogy újra megtalálják a saját útjukat. Letették voksukat az újrakezdés mellett" – jelentette ki a köztársasági elnök. Schmitt Pál közölte: az új évtől azt reméli, hogy „kinyílik az életünk". Mint fogalmazott, lesz törvényi és kormányzati erő, amely megvédi a munkahelyeket, az otthonokat, erősíti a családokat. Az államfő elmondta, abban is bízik, hogy több lesz a tisztesség, a nyíltság, a becsület. Az államfő a soros uniós elnökség kapcsán azt mondta: január elsejétől, fél éven át nem csak saját, de százmilliók életének jobbítása is a mi vállunkat terheli.

Lesz törvényi és kormányzati erő, amely megvédi a munkahelyeket, az otthonokat, erősíti a családokat. Fotó: MTI/Beliczay László
Lesz törvényi és kormányzati erő, amely megvédi a munkahelyeket, az otthonokat, erősíti a családokat. Fotó: MTI/Beliczay László

„A sors játéka, hogy ez idő alatt újra egy fennhatóság alá kerül minden Európában élő magyar, s ha közjogi értelemben nem is, de szellemében, még ha fél esztendőre is, egyesülhet nemzetünk" – emelte ki. Véleménye szerint az európai uniós elnöki tisztség hatalmas lehetőség az ország és a nemzet számára. Mint fogalmazott, az ország tekintélyt vívhat ki azzal, ha megmutatja, hogy nem csak saját sorsát tudja kezébe venni, és szilárdan tartani, de, ha a szükség úgy hozza, másokért is helyt tud állni. Szólt arról is, hogy új alkotmány születik. Közölte: a legfontosabb alapokmány támaszt és biztonságot fog nyújtani mindenki számára. Schmitt Pál szerint azzal, hogy a magyarok a Himnuszt éneklik éjfélkor annak a jele, hogy a magyarok ilyenkor az összetartozást ünneplik.

Az európai uniós elnöki tisztség hatalmas lehetőség az ország és a nemzet számára. Fotó: MTI/Beliczay László
Az európai uniós elnöki tisztség hatalmas lehetőség az ország és a nemzet számára. Fotó: MTI/Beliczay László

Olvasóink írták

  • 1. DMagóg 2011. január 03. 07:30
    „,,Schmitt: az új év első napján ne fogadjunk meg semmit, csak tegyük a dolgunkat"
    Leginkább azok, akik tudják, hogy mi a dolguk. Meglehet, többen rosszul tudják, bár Ők azt mondják, hogy rosszul látom. Sajnos, egyre rosszabbul látom. Bár, még az is lehet, hogy nekem ez a dolgom, és csak teszem a dolgomat mindaddig, amíg le nem váltanak, el nem hallgattatnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset Szilveszterkor - kisfiút sodort el egy autó

Elsodort péntek este egy 10 éves kisfiút az Attila úton egy autó - tájékoztatott Sagyibó Melinda, a… Tovább olvasom