Délmagyar logó

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 0°C Még több cikk.

Schmitt marad

Olimpia

A szeptemberi rendkívüli közgyűlés helyett marad a december 9-i rendes közgyűlés, és Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke e fórumig hozhatja meg végső döntését saját szerepvállalásáról. Erre a kompromisszumra jutottak a felek a MOB több mint ötórás rendkívüli elnökségi ülésén.


Az ülés végén Schmitt Pál az elfogadott közleményt azzal vezette fel, hogy a maga részéről elnézést kért az általa madárijesztőknek tituláltaktól (akik a posztról való távozását felvetették). A felek arra törekednek a jövőben, hogy az olimpiai bizottság egysége ne sérüljön, s az ötkarikás felkészülés rendjére koncentráljanak. Javítani akarják a MOB munkáját, benne a kommunikáció stílusát, jobb együttműködésre törekednek az állami sportirányítással, s megállapodtak abban is, hogy az új helyzethez alkalmazkodva szolidáris együttműködést igyekeznek kialakítani a BOM-mal, a legjelentősebb magyar vállalatokat tömörítő mozgalommal egy jövőbeli magyarországi olimpia megrendezésének ügyében.
Ami a személyi kérdéseket illeti, az elnökség felkérte Schmittet, hogy fontolja meg elnöki szerepvállalását. A MOB elnökségének egyik magát megnevezni nem kívánó tagja az MTI-nek azt mondta, az elnök a kompromisszumos megállapodásnak megfelelően írásban rögzítette, hogy december 9-ig bejelenti lemondását.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harminc év a városért

„ Harminc év szóban és írásban a városért” címmel jelent meg dr. Nagy György, a… Tovább olvasom