Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Schmitt maradt az elnök

olimpia

A Magyar Olimpiai Bizottság pénteki rendkívüli közgyűlése úgy döntött, hogy nem hívja vissza elnöki posztjáról Schmitt Pált. A jelen lévő 141 tag közül 69 szavazott igennel és szintén 69 nemmel, 3 pedig tartózkodott. Az elnök leváltásához 50 százalék plusz 1 szavazat kellett volna.


A közgyűlés berekesztésekor több tag jelezte, hogy a döntetlen eredmény miatt új szavazást kellett volna elrendelni.
Molnár Zoltán, a MOB ügyvezető igazgatója szerint nem kellett volna újraszavazást elrendelni azok után, mert az alapszabály a tisztségviselők megválasztásáról egyértelműen fogalmaz: az a személy tekintendő megválasztottnak – illetve akkor kell visszahívni –, ha a szavazók ötven százaléka, plusz egy fő ezt kívánja.
„ Izgultam, mint a versenyen a szavazás során, de ez így volt fair, az ember méresse meg magát – mondta Schmitt Pál a voksolás után. – Az én érdekérvényesítési képességem nem romlott, ez a szavazás pedig megerősített tisztségemben, kész vagyok Pekingig folytatni a munkát. A célom továbbra is jól képviselni az olimpiai család érdekeit. Mindenkit biztatok, hogy ne mondjon le, a következő időszak feladata lesz, hogy megszüntessük a megosztottságot.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hastánccal is gyógyít

Huszonhét évvel ezelőtt Csíkszeredán született, gyerekkorában szüleivel átjöttek Magyarországra. Az… Tovább olvasom