Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 01. kedd - Egyed, Egon

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Belföld - Magyarország hírei > Schmitt Pál: ˝a végkövetkeztetés egyfajta elégtétel˝

Schmitt Pál: ˝a végkövetkeztetés egyfajta elégtétel˝

Nem mond le posztjáról Schmitt Pál köztársasági elnök: a vizsgálati eredmény megerősítette korábbi döntésében, így továbbra is posztján marad.

MTI - 2012.03.28. 12:03
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Schmitt Pál nem mond le a köztársasági elnöki posztról és számára a plágiumgyanút vizsgáló tényfeltáró bizottság végkövetkeztetése "egyfajta elégtétel" - jelentette ki az államfő a dél-koreai Szöúlban az MTI Hírcetrum tudósítójának. A nyilatkozat egy része az m1 Déli Híradójában és az MR1 Kossuth Rádió Déli krónikájában is elhangzott szerdán.

Schmitt Pál elmondta: "egy pillanatig sem" gondolta, hogy le fog mondani, mivel szerinte nem azért választották a köztársaság elnökének, hogy 20 évvel ezelőtt milyen kisdoktorit írt, hanem "valószínű, hogy más egyéb kvalitások miatt". Leszögezte: a munkáját ezután is "változatlan felelősséggel" végzi.

A köztársasági elnök hozzátette: "ez a végkövetkeztetés számomra egyfajta elégtétel: akkor is igazam volt 20 évvel ezelőtt, mert az akkori körülményeknek és előírásoknak megfelelően írtam egy dolgozatot a legjobb tudásom szerint".

Az államfő az MTI Hírcentrum tudósítójának - a még január 18-án az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában tett nyilatkozatára emlékeztetve - azt mondta: elfogadja a tényfeltáró bizottság végkövetkeztetést, amely - mint fogalmazott -, "gyakorlatilag arról szól, hogy tartalmilag és formailag megfelelt az akkori követelményeknek".

"A legjobb tudásom szerint írtam ezt a dolgozatot, és azt kívántam vele elősegíteni, hogy a magyar sporttársadalom is megismerje az olimpiai program alakulását, hogyan kerülhetnek fel a programra, hogyan kerülhetnek onnan le olimpiai sportágak" - mondta Schmitt Pál, hozzáfűzve, munkáját opponens és konzulens segítségével végezte, akiknek mai is hálás a sok segítségért.

Megjegyezte: "egyetlen egy szakirodalmat nem mulasztottam el feltüntetni a dolgozatom végén, az úgynevezett bibliográfiában", és ezt, akik fontosnak tartották a munkáját, nyilván számításba vették.

A vizsgálóbizottság munkájára és eredményére utalva a köztársasági elnök úgy fogalmazott: "örülök, hogy Magyarországon működik a demokrácia, örülök, hogy nincs kettős mérce, örülök, hogy az elnökre is ugyanúgy vonatkoznak a szabályok, mint bármelyik más magyar állampolgárra."

Hozzátette: "nem zavar ez az ügy, kicsit hosszú volt, de örültem volna, hogyha rám is vonatkoznak azok a szabályok, ami úgy hangzik, hogy ártatlanság vélelme".

Schmitt Pál kijelentette: "most, hogy pontot teszünk a dolog végére, azt az egyet mondhatom, hogy munkámat változatlan alázattal és szorgalommal fogom végezni, betartva az alaptörvény rám vonatkozó előírásait".

Az államfő azt mondta, hogy a - számára most már ismert összetételű, de korábban ismeretlen - tényfeltáró bizottság munkájához nincs mit hozzátennie, mert - mint fogalmazott -, "ha ők azt mondták, hogy tartalmilag és formailag a húsz évvel ezelőtt, hangsúlyozom, kisdoktori dolgozatom megfelelt, akkor én ezt így elvállalom, fölvállalom, és többé ezzel nem nagyon kívánok foglalkozni".

Az államfővel kapcsolatos plágiumgyanú miatt felállított, a Semmelweis Egyetem (SE) által felkért testület megállapításainak összefoglalóját az intézmény kedden, a honlapján hozta nyilvánosságra. A tényfeltáró bizottság jelentése szerint a doktori eljárás - hiányosságokkal ugyan - de formailag megfelelt az akkor még önállóan működő Testnevelési Egyetem gyakorlatának. A testület ugyanakkor megállapította: az egyetem szakmai hibát követett el, amikor a szövegazonosságokat nem tárta fel időben.

Hozzátették: ha nem is szabálytalanságra, azonban mindenképpen formai hibára utal "a dolgozatra általában jellemző szakszerűtlen forrásmegjelölés, illetve a hivatkozásokra történő szakszerű utalások hiánya, melyre a témavezetőnek, illetőleg a bírálóknak még a felkészülés idején, illetve az elő-opponensi véleményben fel kellett volna hívnia a figyelmet".

A részletes megállapításokat ismertetve kitértek arra, hogy a dolgozat a 34. oldalától az 50. oldaláig "teljes szövegazonosságot tartalmaz" Klaus Heinemann egyik - az összegzésben pontosan megjelölt - írásával, további 180 oldal pedig részleges egyezést mutat egy Nikolaj Georgiev-munkával. Megjelölték továbbá több diagram, illetve táblázat eredeti forrását.

A hvg.hu január 11-én írt arról, hogy Schmitt Pál 1992-es disszertációjának mintegy 180 oldala a bolgár Nikolaj Georgiev francia nyelvű munkájának többnyire szó szerinti fordítása és átvétele. Későbbi állítások szerint egyes bekezdések szó szerint megegyeznek a német Klaus Heinemann tanulmányának részleteivel. A hvg.hu később azt közölte, hogy a disszertáció újabb részeinek a forrását azonosította.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

123456789... következő >> végére >>> 117 hozzászólás
Moderálásra küldöm 117. szandokán 2012.03.29. 10:50

Franciaországban egy ilyen esetben már égne az eifel torony is.De hát a Magyar az kivárja míg ég a háza mindenki csak pofázik.Csináljunk már valamit!1-2év aztán éhen döglünk.

Moderálásra küldöm 116. Krampampuli 2012.03.29. 10:40

115. ascendum 2012.03.29. 10:20

- így van

Moderálásra küldöm 115. ascendum 2012.03.29. 10:20

Nyilvánvaló, hogy az egész ügy politikai indíttatású, mármint nem véletlenül lett felkapott téma, de őszintén, nem teljesen jogos? Nem olyan embert kellett volna betenni az államfői székbe, aki az "államfő" szót se tudja leírni helyesen, és ilyen könnyen kikezdhető... továbbá én is javaslom az elnök úrnak, hogy legalább a doktori címéről mondjon le, ez ugyanis megszégyeníti az összes hazánkban elnyert titulust; továbbá komolyan megfontolhatná, hogy távozik a köztársasági elnöki posztról is, hitelét ugyanis mind a közéletben, mind a társadalom előtt _elvesztette._

Moderálásra küldöm 114. 3ikutas 2012.03.29. 09:27

"Azzal kezdtük, Schmitt Pál elmulasztotta a nagy lehetőséget. De a döntését bármikor átgondolhatja. Minél később teszi, annál rosszabb lesz. Neki és nekünk."
Ez jelent meg a Magyar Nemzet szerkesztőségi vezércikkének utolsó mondataként, és ez az újság nem nevezhető baloldalinak. Úgy látszik kezd derengeni időnként az elvakultak fejében. Na de jobb későn mint soha!!!

Moderálásra küldöm 113. 3ikutas 2012.03.29. 09:21

Alakul a molekula, a mai Magyar Nemzet is arról cikkezik már, hogy elmulasztotta az azonnali lemondást és ezzel még rosszabb helyzetbe navigálta önmagát. A vezír most már szép lassan döntéskényszerbe kerül és akkor pali mehet a sittbe, így lesz azután ő a sitt pali. Na oda is való!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Moderálásra küldöm 112. kelemenyke 2012.03.29. 09:21

Nem az a baj, hogy "pártunk,és kormányunk" lejáratja magát , ismét!!!
Az a baj, hogy az egész országot járatja le, már egy ideje!!
Nem csak a skiccpalival!!

Moderálásra küldöm 111. dondongó 2012.03.29. 09:00

108. egyszerű 2012.03.29. 08:21

Vajjjjonnn MIT nyalhat SP, amit titkosított a moderátor?:)))))

Moderálásra küldöm 110. dondongó 2012.03.29. 08:59

Újabb plágiumgyanú: szerzői jogokat sért a minisztérium?
2012. március 29., csütörtök, 06:30 o Utolsó frissítés: 21 perce
Szerző: hvg.hu
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium által kiadott, uniós forrásokból támogatott egyik tankönyv nagymértékű egyezést mutat egy korábban (szintén uniós támogatásból) kiadott kötettel, ami még az előző kormány alatt készült. A feltüntetett szerzők viszont nem egyeznek.
Véleményünk szerint ez az eljárás szerzői jogsértés. Különösen nehezményezzük azt, hogy a jogsértést az állam követte el, hogy ehhez kutatók a nevüket adták, és hogy mindezt az Európai Unió pénzén, nevében és logója alatt követték el" - áll a Partszélről a fősodorba című kiadvány szerzőinek a hvg.hu számára eljuttatott közleményében. A szerzők elmondták, hogy két nappal ezelőtt, véletlenül botlottak bele saját szövegükbe a Hungaricum Gazdasági Tanácsadó és Szolgáltató Kft. honlapján - csak éppen más címmel, más szerzőkkel. Az "új mű" az Egyensúlyban: értékek, érdekek és… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 109. X_Y 2012.03.29. 08:39

Eközben Szöulban:

Schmitt Pál: Ahány doktorit hamisítasz, annyi ember vagy

:)

Moderálásra küldöm 108. egyszerű 2012.03.29. 08:21

viktor és SP együtt vacsoráznak. Vacsora közben Sp nyúl az erős paprikáért:
Pali! Amíg Te az én <moderálva>-t nyalod, addig nem eszel csípőset!


117 hozzászólás123456789... következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...