Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Schmitt Pál Elnöki Érdemérmeket adott át

Schmitt Pál köztársasági elnök Elnöki Érdemérmeket adott át hétfőn a Sándor-palotában a kultúra, a sport, a művészet, a vallás, valamint az oktatás területén kiváló teljesítményt nyújtott személyeknek.
A kitüntetésben részesült Fekete György belsőépítész, egyetemi tanár, sokoldalú belsőépítészi, művészi, szakírói, oktató munkássága és szakmai-közéleti tevékenysége elismeréseként. Dr. Istvánfi Csaba kosárlabda szakedző, a pszichológia tudomány kandidátusa, a Testnevelési Főiskola volt rektora, professor emeritus Klebelsberg Kunó örökségének ápolásáért, a nevelés, elsősorban a testnevelő tanárok oktatása területén kifejtett, kimagasló teljesítményéért, az olimpiai eszme széleskörű ápolásáért.

Dr. Kellermayer Miklós, az orvostudomány doktora, sejtkutató, professor emeritus, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Kémiai Intézetének igazgatója a sejtkutatás területén nyújtott, kimagasló tudományos munkájáért, valamint közéleti szerepvállalásáért, a tudomány és a lélek kapcsolatának egyedi hangvételű feltárásáért.

Dr. Kiczenko Judit irodalomtörténész, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egyetemi docense több évtizedes egyetemi oktatói szolgálatáért és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Irodalomtudományi Intézetének alapításában való közreműködéséért. Kudlik Júlia újságíró, televíziós szerkesztő, műsorvezető, bemondó több mint négy évtizedes sokoldalú, színvonalas szerkesztői, műsorvezetői, tudományos és kulturális ismeretterjesztő munkássága, közéleti tevékenysége elismeréseként kapta meg a kitüntetést.

Mihály Gábor szobrászművész a művészet területén nyújtott kimagasló munkásságáért, a sport és a művészet közötti sajátos kapcsolat egyéni kifejezéséért részesült elismerésben. A köztársasági elnök kitüntette Páva Zsolt jogászt, közgazdászt, Pécs Megyei Jogú Város polgármesterét a 2010-es Pécs Európa Kulturális Fővárosa programsorozat sikeres lebonyolításáért.

Kitüntetésben részesült Pénzes János szabadkai római katolikus megyéspüspök a délvidéki magyarság nemzeti identitásának és hitének megőrzéséért folytatott több évtizedes, példaértékű egyházvezetői szolgálata elismeréseként. Ulman István fafaragó népművész kiemelkedő művészi, alkotó munkásságáért, a magyar kézműves kultúra átörökítéséért, közösségszervező tevékenysége elismeréseként.

A magyar tornasport egyik aranykorát jelentő sikereikért, példaértékű sportteljesítményükért, az olimpiai eszme szolgálatáért, valamint tanító és nevelő munkájuk elismeréseként a köztársasági elnök kitüntette az 1956-ban Melbourne-ben olimpiai bajnokságot nyert női kéziszer csapat tagjait: Bodó Andrea olimpiai bajnok tornászt, sportvezetőt, Keleti Ágnes olimpiai bajnok tornászt, edzőt, a Nemzet Sportolóját, Kertész Alice olimpiai bajnok tornászt, edzőt, Korondi Margit olimpiai bajnok tornászt, edzőt, Reviczkyné Köteles Erzsébet olimpiai bajnok tornászt, testnevelő tanárt és Lemhényiné Tass Olga olimpiai bajnok tornászt, edzőt.

Olvasóink írták

 • 6. klj_54 2011. június 14. 19:11
  „4. szatyi 2011.06.14. 17:35
  Essenben és környékén csodálatosan szépet építettek a régi gyárépületekből.
  Amit Pécsett felrobbantottak (Szénmosó) az a németeknél kulturközpont lett.
  Igaz, ott nem Páva a polgármester!”
 • 5. zoltanszabo 2011. június 14. 18:37
  „máshol olvastam :
  Sólyom L. Bp. XII. k. ben a Normafánál kapott egy kis lakást --míg élnek a feleségével, ingyen. 2018 m2 a telek, a ház 265 m2, 75 m2 a garázs, 55m2 a terasz, 3 szintes, 5 szobás 195 millió Ft + a biztonsági rendszer kiépítése /több tíz milla / Kap autót sofförrel , évi 5 millióért, és havi 1,5 millió nyugdíjat.
  Jó kis állás SP-nak is.”
 • 4. szatyi 2011. június 14. 17:35
  „"A köztársasági elnök kitüntette Páva Zsolt jogászt, közgazdászt, Pécs Megyei Jogú Város polgármesterét a 2010-es Pécs Európa Kulturális Fővárosa programsorozat sikeres lebonyolításáért."

  Úgy emlékszem, kb. akkora sikere volt, mint a mostani EU elnökségünknek!”
 • 3. zoltanszabo 2011. június 14. 11:21
  „Remélem az emléklapokat nem ő írta !
  Van ott pénz dögivel.Mert gondolom ezekkel a kitüntetésekkel pár száz-ezer,v. milla is jár !
  Ezek a jó emberek biztos mindd kiemelkedő munkát végeztek , de gyanítom van még az országban pár ezer kétkezi munkás--kőműves, lakatos , marós stb. akik szintén sokat tesznek az országért----ŐK miért nem kapnak soha ???????”
 • 2. deszkás 2011. június 14. 09:29
  „No comment.”
 • 1. klj_54 2011. június 14. 08:26
  „Aki ettől az írni olvasni nem tudó pojácától bármit elfogad, az önmagát is minősíti!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz ütött ki a volt szombathelyi Latex gyárban

Kigyulladt a volt Latex szőnyeggyár raktára Szombathelyen hétfőn délután, a bontásra ítélt… Tovább olvasom