Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Schmitt Pál: öntsünk tiszta vizet a pohárba

A magyarok nagyon komoly hozzáadott értéket jelentenek az EU-hoz - hangoztatta a köztársasági elnök kedden Brüsszelben.
A magyarok nagyon komoly hozzáadott értéket jelentenek az Európai Unióhoz - hangoztatta Schmitt Pál köztársasági elnök kedden Brüsszelben, miután találkozott José Manuel Durao Barroso európai bizottsági elnökkel.

Mint mondta, a másfél órás tárgyaláson egyebek között Magyarországról, a demokráciáról, Magyarország sorsának az Európai Unióhoz kötődéséről esett szó.

"Az volt a célom, hogy öntsünk tiszta vizet a pohárba, hogyan élünk Magyarországon, hogyan él a magyar nemzet, hogyan értelmezzük a demokráciát, és hogyan élünk azzal a különleges lehetőséggel, hogy a Parlamentben egy kormány kétharmados többséget kapott" - fogalmazott az államfő.

Hozzátette: arról is szót ejtettek, hogyan szolgálja a kétharmados többség, az új alkotmány, a teljes törvényalkotási folyamat a következő generációk demokráciáját, békéjét és emberi jogait.

A Köztársasági Elnöki Hivatal közleménye szerint a tárgyaláson Schmitt Pál hangsúlyozta: Magyarország és a magyar kormány célja nem más, mint hogy újra a közép-európai térség egyik legerősebb államává váljon.

"Azt szeretnénk, ha Magyarország megállna a saját lábán, nem kényszerülne újabb és újabb hitelek felvételére" - fogalmazott az államfő.

Schmitt Pál szerint a magyar kormány minden kétséget kizáróan bizonyította az Európai Unió melletti elkötelezettséget a 2011-es EU-elnökség alatt, amikor olyan jelentős döntések megszületését segítette elő, mint a szigorú gazdaságpolitikai koordinációt előíró hatos jogszabálycsomag, az európai szemeszter, a horvát csatlakozási tárgyalások lezárása, az európai roma integrációs stratégia vagy a Duna-stratégia.

A Magyarországot ért közösségi kritikákkal kapcsolatban az államfő biztosította az Európai Bizottság elnökét, hogy a kormány komolyan veszi a bizottság észrevételeit, és kész a megfelelő korrekciók végrehajtására, miként az a médiatörvény esetében is történt - derül ki a közleményből. A köztársasági elnök fontosnak nevezte, hogy a magyar törvényekről szóló vita tényszerű és ideológiai felhangoktól mentes legyen.

Schmitt Pál a bizottsági elnökkel folytatott találkozó után elmondta, hogy kétnapos brüsszeli látogatásán minden fontos döntéshozóval találkozik. Herman Van Rompuy európai tanácsi elnökkel már kedd délelőtt megbeszélést folytatott, a látogatás másnapján, szerdán délelőtt pedig Martin Schulzcal, az Európai Parlament elnökével tárgyal.

Olvasóink írták

 • 5. papika56 2012. március 07. 10:17
  „T. 4. igazad legyen !
  " öntsünk tiszta vizet .... "
  Hát ezaz ! Tegnap kiderült , palibááá --az aláíráson és dátumon kívül mindent másolt ! v. valaki másolta helyette ! mert még a grafikonok is egy-az egyben lemásolt !Hazug az egész ember !
  Hogyan beszélhet ez --arról : hogyan élnek az emberek ??, milyen a hangulat a vvilágban ???
  Amikor a narancsos ködtől még az orrukig sem látnak el !!!
  Ez a iteltelen ember --miket hazudhat ott össze-vissza !Remélem nem dőlnek be neki.
  Palibááá = Hári J ánossal !!!!!!”
 • 4. saturnus 2012. március 07. 05:58
  „Majdcsak vége lesz már ezeknek az ámokfutása. Állítólag több ezer lengyelt hoznak március 15-én Magyarországra?
  Talán félnek,hogy valami váratlan esemény folyamán megdöntik hatalmukat?”
 • 3. panelnyugger 2012. március 07. 04:13
  „210 oldal törzsanyaghoz, hozzáadunk 5 oldal következtetést és ennyi a hozzáadott "érték"”
 • 2. roxper 2012. március 06. 23:08
  „Azt hittem lemondott! :S”
 • 1. kilo 2012. március 06. 22:41
  „Bullschmitt :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vesztegetésen értek egy fővárosi közterület-felügyelőt

A 42 éves férfit őrizetbe vették, ellene vesztegetés megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. Tovább olvasom