Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Schmuck Andort újraválasztották

Ismét Schmuck Andort választotta elnökévé a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja.
A budapesti tisztújító kongresszus két új alelnöknek, Asztalos Lajosnak és Kósa Sándornak szavazott bizalmat - közölte a szervezet.

A közlemény szerint Schmuck Andor a kongresszuson hangsúlyozta, amennyiben a baloldal politikai szereplőivel az érték- és programalapú együttműködés nem valósítható meg, a Szociáldemokraták készen állnak a februári veszprémi időközi választáson az önálló megmérettetésre. A kongresszus az önálló indulást egyhangúlag támogatta - írták.

A párt elnöke értékelte a Szociáldemokraták által az ez évi választásokon elért eredményeket. Schmuck Andor kifejtette, hogy évtizedek után sikerült a pártnak országos listát állítania az áprilisi országgyűlési képviselő-választáson és az őszi önkormányzati választásokon is eredményesen szerepeltek a Szociáldemokrata jelöltek.

"A parlamenten kívüli pártok közül összességében a Szociáldemokraták érték el az egyik legjobb eredményt a választási évben. A szolidaritás és az esélyegyenlőség kérdésében nincs, és nem lehet kompromisszum. A kampány évében a szociáldemokraták világossá tették: eredményes szociális védelmi politika hiányában nincs társadalmi kohézió, nincs valós demokrácia!" - idézték a tisztségében újjáválasztott pártelnök szavait a közleményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áder: a politikai ˝zöld lámpa˝ ég a vietnami beruházások megkezdése előtt

Vietnam jelenleg a világon a második leggyorsabban fejlődő gazdaság. Tovább olvasom