Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Schüssel a koalícióról

Az osztrák kancellár még elképzelhetőnek tartja, hogy pártja vasárnapi választási veresége után olyan kormány alakuljon, amelyben a néppártiak nem kormányoznak együtt a győztes szociáldemokratákkal. Wolfgang Schüssel az általa vezetett Osztrák Néppárt (ÖVP) veresége után adott nyilatkozataiban teljességgel nyitottnak nevezte, hogy lesz-e nagykoalíció a győztes szociáldemokratákkal. A vasárnapi választásokon az Alfred Gusenbauer vezette Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) végzett az élen a szavazatok 35,7 százalékának megszerzésével. Az Osztrák Néppárt a második helyre szorult 34,2 százalékkal.

Illegális idegenvezetés

Véglegesen és jogi következmények nélkül lezárult annak a három magyar állampolgárnak az esete, akiket májusban a szlovák hatóságok jogtalan idegenvezetés gyanúja miatt előállítottak és órákon át fogdában tartottak.

Grúzia átadta a tiszteket

A grúz hatóságok átadták hétfőn a Grúziában kémkedéssel vádolt és őrizetbe vett négy orosz tisztet az Európai Biztonsági

és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökének. Egy grúz ügyészségi illetékes közölte a négy orosz tiszttel, hogy a grúz hatóságok fenntartják velük szemben a kémkedés vádját, és kiutasítják őket az országból. Karel De Gucht belga külügyminiszter, az EBESZ soros elnöke felszólította Oroszországot, hogy Grúziához hasonlóan tegyen lépéseket az orosz–grúz feszültség enyhítése végett.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erősödött a BUX

A Budapesti Értéktőzsde hivatalos részvényindexe, a BUX az elmúlt héten 1,87 százalékkal emelkedett,… Tovább olvasom