Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Schwezoff Dávid összehívott egy rendkívüli BZSH-közgyűlést

A napirenden szerepelnek a BZSH alapszabályának és választási szabályzatának módosítási indítványai, állásfoglalás a tisztességes gazdasági tevékenységről, és az ügyvezető igazgató visszahívásáról szóló indítvány is.
Schwezoff Dávid, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) ügyvezető igazgatója jövő csütörtökre hívta össze a testület rendkívüli közgyűlését - tudatta a szervezet kedden az MTI-vel.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) múlt hétfőn juttatta el az MTI-hez azt a meghívót, amelyben január 15-ére rendkívüli közgyűlésre hívta a BZSH képviselő-testületi tagjait. A meghívó szerint a közgyűlésen szavaznak Schwezoff Dávid visszahívásáról.

Másnap Schwezoff Dávid közleményben tudatta, hogy jogszerűtlennek tartja a közgyűlés összehívását. Pénteken pedig a BZSH jogi főosztálya állásfoglalásban rögzítette, hogy a közgyűlés összehívása érvénytelen.

A Mazsihisz hétfőn erre úgy reagált, hogy "a BZSH ügyvezetője által irányítottan korábban kiadott közlemények téves jogi állásponton alapulnak". A BZSH ezért 15-én délután jogszerűen megtartja közgyűlését - írta akkor a Mazsihisz.

A BZSH legújabb közleménye szerint kedden Schwezoff Dávid "a lehető legkorábbi időpontra", 22-ére, azaz jövő csütörtökre hívta össze a rendkívüli közgyűlést. A napirenden szerepelnek a BZSH alapszabályának és választási szabályzatának módosítási indítványai, állásfoglalás a tisztességes gazdasági tevékenységről, és az ügyvezető igazgató visszahívásáról szóló indítvány is.

"Arról kell dönteniük, hogy szabad utat engednek-e a tisztességtelen magatartásnak; behódolnak-e azoknak, akik szándéka csak a pénz és hatalom megszerzése" - idézte a BZSH közleménye Schwezoff Dávid szavait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint 100 vasúti kocsit újítanak fel az idén

A gyorsvonati, távolsági vonatok személykocsijai közül idén 25 régi jármű újul meg, és válik… Tovább olvasom