Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -1°C | 8°C Még több cikk.

Schwezoff Dávid szerint jogszerűtlen a rendkívüli BZSH-közgyűlés összehívása

Schwezoff Dávid keddi közleménye szerint azonban a meghívót aláíró Kardi Judit elöljáró nem jogosult a rendkívüli közgyűlés összehívására.
A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) ügyvezető igazgatója szerint jogszerűtlen a rendkívüli BZSH-közgyűlés összehívása. Schwezoff Dávid erről kedden közleményben tájékoztatta az MTI-t.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége hétfő este juttatta el az MTI-hez azt a meghívót, amely január 15-ére rendkívüli közgyűlésre hívja a BZSH képviselő-testületi tagjait. A meghívó szerint a közgyűlésen szavaznak Schwezoff Dávid ügyvezető igazgató visszahívásáról.

A napirendi pontok között szerepel a "szavazás eredményétől függően megbízott ügyvezető igazgató kinevezése", valamint az ügyvezető igazgató kötelezése arra, hogy írjon ki választást a jelenleg betöltetlen vezető tisztségviselői posztokra.

Schwezoff Dávid keddi közleménye szerint azonban a meghívót aláíró Kardi Judit elöljáró nem jogosult a rendkívüli közgyűlés összehívására. Azt írta: „az alapszabály a rendkívüli közgyűlés összehívására speciális szabályokat alkalmaz, eszerint a rendkívüli közgyűlést a hitközség elnöke, a vezető elöljáró vagy az ügyvezető igazgató jogosult összehívni".

Schwezoff Dávid arról is tájékoztatott, hogy a BZSH december 10-én egyhangúlag úgy döntött, előre hozott, tisztújító, rendes választásokat tart március elsejéig. Az ügyvezető megjegyzi, hogy a december 10-ei elöljárósági ülésen Kardi Judit is jelen volt. A BZSH választási bizottsága a „rendes, tisztújító választásokat 2014. december 18. napján kiírta, erről a körzeti elnökök értesültek", ezért Kardi Judit „kísérlete" a rendkívüli közgyűlés összehívására „okafogyott is" – írta az ügyvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszprémi választás: Vitára hívja vetélytársait a Jobbik jelöltje

Varga-Damm Andrea keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy politikustársai visszajelzéseit február… Tovább olvasom