Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Sebességmérő figyelmeztetésül

Sebességmérő berendezés figyelmezteti a Győrbe, Kismegyerre a Sági úton autóval érkezőket: ideje lassítani. Kicsit odébb egy „pléhrendőr” is ugyanezt teszi.
Még egy őszi helyszíni bejáráson kérte az útkezelőktől a lakóterület képviselője, Simon Róbert Balázs alpolgármester: tenni kéne valamit a Kismegyerre bevezető Sági úton (8222. főút), hogy figyelmeztessék az autósokat a lassításra, balesetveszélyes a hely. A megoldást a város útkezelő szervezete az állami út gazdájával, a Magyar Közút Kht.-val közösen kereste és találta meg. A Fehérvári út régi nyomvonalán volt egy sebességjelző berendezés, amely a 81-es főút átépítése után feleslegessé vált. Ezt újították fel a Vill-Korr Kft. közreműködésével.
A berendezés az útburkolatba épített hurokdetektor segítségével jelzi a lakott terület határát átlépő autónak, milyen sebességgel érkezik, csökkentse a tempót a megengedett értékre. A berendezéstől távolabb pedig jól láthatóan ott áll egy rendőr is... Közelről derül ki, nem igazi, hanem afféle „pléhrendőr” (forgácslapból), amiből már megyénk főútjai mentén, lakott területeken a községekben látni néhányat. Győrben ez az első. A sebességjelző berendezésből sincs több. A 14-es főúton lévő csak az 50 kilométeres óránkénti sebességre figyelmeztet, a Tesco hipermarket előtti műszerek pedig azt jelzik, milyen tempóval érdemes haladnunk, hogy a következő jelzőlámpánál várakozás nélkül zöldet kapjunk.
Az idei győri tervekben szerepel számos csomópont átépítése, biztonságossá tétele, és mint Németh Zoltán alpolgármester elmondta, szeretnék megvalósítani az Ifjúság körút tehermentesítését is a tervezett új úttal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

csillogás nélkül

kosárlabda Soproni Sördögök–Körmend 91–88 (24–21, 27–22, 19–23,… Tovább olvasom