Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Segédanyag a biztonságért

Rendszeradminisztrátorok számára nagy könnyebbséget jelent az a segédanyag, melyet a Microsoft tett elérhetővé annak érdekében, hogy a lehető legbiztonságosabban lehessen beállítani a szerver működését.
A publikáció PDF állományokat tartalmaz, melyek az OS specifikus feladatokra való bekonfigurálásában nyújtanak segítséget, például hogyan kell egy webszervert beállítani, vagy egy cég belső hálózatának domain kontrollerét miként kell (biztonságosan) megvalósítani. Ezen file-ok között egyben Microsoft által javasolt példa-konfigurációk is találhatók, valamint magyarázatok, ellenőrzőlisták, scriptek stb.

Mindössze egy nap telt el a Windows Server 2003 megjelenését követően, s kiadták a segédanyagot, mely együtt jelent meg az úgynevezett ˝Threats and Countermeasures˝, azaz Fenyegetések és biztonsági intézkedések című dokumentumgyűjteménnyel. Ebben csak és kizárólag a Windows 2003 és Windows XP alatti biztonsági lehetőségek témakörét boncolja a Microsoft.

Mindkét publikáció a Tusthworthy Computing kezdeményezés jegyében született, melyet a szoftverfejlesztő óriás már 15 hónapja bocsátott útnak. Ismeretes, hogy akkor maga Bill Gates fordult a Microsoft alkalmazottaihoz annak érdekében, hogy a jövő termékei az akkori szintnél jóval biztonságosabbra készüljenek. Ennek folyományaként a programozók, a menedzserek és általában mindenki, akinek valamilyen szinten köze lehetett a témához, továbbképzésben vett részt. Tulajdonképpen ennek az erőfeszítésnek következménye a pénteken kiadott útmutatók megjelenése - a biztonságra való odafigyelés fontosságának gondja ezzel nagyobb hangsúlyt kap a szoftvert alkalmazók oldaláról.

A most megjelent segédanyagok egyébként ahhoz az összeállításhoz hasonlóan készültek el, melyet még március közepén adott ki a Microsoft, Windows 2000 operációs rendszeréhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A zongorista (The Pianist)

Polanski Arany Pálma díjas filmjét Wladyslaw Szpilman, a virtuóz zongoraművész és zeneszerző… Tovább olvasom