Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 4°C Még több cikk.

Segédmotorokat loptak

Sopronban fellélegezhetnek azok a segédmotor-tulajdonosok, akik a közelmúltbeli sorozatos lopások miatt soha nem tudhatták, ott találják-e majd motorjukat, ahová leállították vagy sem. A rendőrség széles körű adatgyűjtéssel és nyomozással végül is elkapta azt a 16, 14 és két 15 éves fiatalt, akik alaposan gyanúsíthatók a lopássorozat elkövetésével. Mindnyájan beismerő vallomást tettek.

Először szeptemberben léptek akcióba: a Rákosi utca egyik háza elől vittek el egy Babettát. Egész nap furikáztak vele – a négy fiú közül kettőnek volt segédmotorra vezetői engedélye, egyiküknek még motorja is –, majd mikor kifogyott a benzin, egy kertben hagyták a járművet. Több mint egy hónap elteltével az Aranyhegy utca egyik társasháza udvaráról – miután kivágták a drótkerítést – elhoztak egy Simsont, amelyet szétszereltek, alkatrészeit a rendőrök a házkutatás során találták meg. Néhány napra rá a Pócsi utca egyik udvaráról egy Suzuki, majd a Hérics utcából egy Yamaha tűnt el. A Suzukit üres tankkal a téglagyári tó környékén hagyták, míg a Yamahát az ipari parknál alkatrészekre szedték, ezekkel „kereskedést” folytattak, s a százezer forintos járműből végül is csak a hátsó kereket sikerült lefoglalni a rendőröknek.
A fiúknak a fiatalkorúak bírósága előtt kell felelniük tetteikért. A szülőknek pedig meg kell téríteniük az ellopott motorok árát, összesen mintegy 260 ezer forintot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdeklődik a közügyek iránt?

Tovább olvasom