Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Segély a palesztinoknak

A palesztin nép számára több mint 120 millió euró értékű segély felszabadítását jelentette be az Európai Bizottság hétfőn Brüsszelben, az európai uniós tagországok külügyminisztereinek találkozója alatt. A Hamász radikális palesztin mozgalom üdvözölte az Európai Unió döntését.

Figyelmeztetés Szerbiának

Teljes együttműködést kell tanúsítania Szerbiának a volt Jugoszláviában elkövetett háborús bűnöket vizsgáló Nemzetközi Törvényszékkel, ha „azt akarjuk, hogy a stabilitási és társulási egyezményről folytatott tárgyalások ne szakadjanak meg” – figyelmeztették az EU tagországainak külügyminiszterei Belgrádot hétfőn.

A vízumdíjak emeléséről

Az uniós vízumdíjak emelésének tárgyalásakor figyelembe kell venni, hogy többről van szó, mint egyszerű adminisztratív és pénzügyi kérdésről, politikai megfontolásoknak is érvényesülniük kell – emelte ki az EU-tagországok külügyminisztereinek hétfői találkozóján a bevezetőt mondva Somogyi Ferenc, a magyar diplomácia vezetője. A jelenlegi uniós javaslat 60 euróban jelölné meg a díjat a mostani 35 euróval szemben a schengeni vízum esetében a biztonsági technika költségei miatt.

Orosz válságstáb

Vlagyimir Putyin orosz elnök kezdeményezte hétfőn, hogy a kormány állítson fel válságkezelő stábot a madárinfluenza terjedése miatt. A katasztrófavédelmi minisztérium szakértői vasárnap közölték, attól tartanak, hogy hamarosan az ország teljes déli térségét sújthatja a madárinfluenza. (mti)

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes jogsegély

Győr. Az MSZP Győr és környéke Szervezete holnap 17 órától ingyenes jogi tanácsadás tart a Herman… Tovább olvasom