Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Segélyhívás SMS-ben

Baleset vagy tűz esetén SMS-ben tájékoztathatják a rendőrséget és a tűzoltóságot Sopronban a siketek és nagyothallók. A tervek szerint rövidesen a mentőkkel is fel lehet venni a kapcsolatot rövid szöveges üzenettel.
Fórumot tartott a soproni Családsegítő Intézet Támogató Szolgálata a közelmúltban az esélyegyenlőség napja alkalmából. – A találkozó célja az érintettek és a döntéshozók közötti párbeszéd kialakítása, és az, hogy a fogyatékossággal élők a személyes átélésük nyújtotta „szakértelmükkel” járuljanak hozzá a célkitűzések megvalósulásához – mondta el Palotai Rita, a Családsegítő Intézet szakmai igazgatóhelyettese. – Örömteli volt, hogy a siketek és nagyothallók által felvetett SMS-segélyhívás nagyon hamar elindulhatott Sopronban is. A város így Budapest és Debrecen után a harmadik település, ahol mobiltelefonról küldött üzenettel lehet riasztani a rendőrséget és a tűzoltókat. A mentők a szociális iroda türelmét kérték az SMS-riasztás bevezetésére. Az esélyegyenlőségi napon a városháza akadálymentesítéséről, valamint a fogyatékossággal élők ügyintézésének megkönnyítéséről is szó esett. A hivatalnál jeltolmács áll rendelkezésre, illetve akadálymentesítették az okmányirodát.
A rendőröket a 20/569-2260-as, a tűzoltókat a 20/240-5797-es telefonszámra küldött üzenettel lehet riasztani. A siketek és nagyothallók számára a Sotáv Rt. is létrehozott egy hibabejelentő telefonszámot, a 30/417-2495-öt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dudás jó formában

labdarúgás

Dudás Ádám, a Győri ETO U17-es válogatott középpályása tíznapos teszten… Tovább olvasom