Délmagyar logó

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 0°C Még több cikk.

Segélyosztás idején védik a jászberényi főposta környékét

Rendőrök és polgárőrök is megjelennek mostantól Jászberényben a segélyek kifizetésének napjaiban a főposta környékén, mivel az utóbbi időben többször előfordult, hogy ilyenkor a lakosság biztonságát veszélyeztető helyzet alakult ki - közölte a polgármesteri hivatal sajtóreferense.
Puskás Artúr tájékoztatása szerint előfordult, hogy a pénzükre várók akadályozták a forgalmat, atrocitásokba keveredtek a postára igyekvőkkel vagy a pénzeket kihordó postásokkal. Különböző formákban és jogcímeken kifizetett önkormányzati segélyt körülbelül 250-300 ember kap a városban - tette hozzá.

A sajtóreferens kitért arra: a jogos állampolgári kifogások hatására a városi önkormányzat jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottsága vetette fel, hogy a kritikus napokra rendőri és polgárőri jelenlétre lenne szükség, ezt a kezdeményezést a helyi rendőrkapitány és városi polgárőrség vezetője egyaránt támogatta.

Emellett Halmai Ferenc alezredes, a jászberényi rendőrkapitányság vezetője és Bódis Béla, a helyi posta vezetője megállapodott abban, hogy ezentúl a posta közelében nem lehet segélyt kifizetni, a pénz csak az érintettek lakcímén adható át - jelezte Puskás Artúr.

A héten megtartott "főpróba" jól sikerült. Amikor a segélyezettek többsége a postához közelítve meglátta a polgárőröket, rendőröket, visszafordult, és a postások zavartalanul megkezdhették munkájukat - mondta a sajtóreferens, hozzáfűzve: a segélykifizetési napokon mindaddig erre lehet számítani, amíg a területen a rend helyre nem áll.

Olvasóink írták

 • 6. zoltanszabo 2011. április 09. 17:27
  „T. 2.
  ott a pont!”
 • 5. dodó 2011. április 09. 11:58
  „Éhező, a születésük jogán jogosan járó pénzüket követelő kirekesztettek ellen karhatalom?
  Ez már nem rasszizmus, ez egyszerűen fasizmus!”
 • 4. kekeczke 2011. április 09. 10:01
  „rásszistákok !”
 • 3. deszkás 2011. április 09. 08:34
  „250-300 ember képes megfélemliteni egy várost? Megérdemeljük. Az a vicc amit POSTBOY irt Szegeden se különb a helyzet ezért kár elmenni Jászizébe. A romagyilkosokkal akkor mit gondoljak? Aminek a törvénytelenségét senki nem vitatja.”
 • 2. postboy 2011. április 09. 08:19
  „Nem egyedi az eset.

  Kérem szépen ugyanez a helyzet itt a Szeged 1 és Szeged 3 postán is. A "nagyposta" melletti Vár utcában szokták letámadni a kézbesítőket. A Petőfi Sándor sgt-i postán pedig, az egyébként is szűk ügyfélteret lepik el segélyek és nyugdíjak (!) kifizetésekor, a fajtajelleget mutató, egyértelműen beazonosítható etnikai csoporthoz tartozó tisztességes, becsületes és a sok éves kemény, fizikai munkában elfáradt szavazópolgárok.

  Amennyiben jók az ismereteim, akkor ugyanez a helyzet Szegedtől nem messze lévő két-három faluban, illetve több nagyváros és hátrányos helyzetű szabolcsi és borsodi településeken.”
 • 1. 751510 2011. április 09. 08:04
  „Ez mind tök jó, de mit fog szólni Cohn-Bendit?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viharos széllökések kísérik a napos időt

A délig sokfelé viharos lökések kísérhetik az északnyugati szelet. Reggel 10, délután 18 fok körül alakulhat a hőmérséklet. Tovább olvasom