Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Segítőket keresnek az életmentők

Sokszor nehezít meg egy-egy mentést az, amikor a balesetet szenvedett járműben állat is utazik. Az ugató kutya zavarja a mentők, tűzoltók munkáját, de ha elkóborolna, a gazdája fájlalná. A mentők megoldást keresnek.
– A minap baleset történt Hegykőnél, ahol mindkét sérült járműben kutya is utazott – mondják a soproni mentők. – Az egyikben egy palotapincsi volt, ez szerencsére nyugodt fajta. A másikban viszont egy németjuhász rettenetesen ugatott, ez nehezítette a munkánkat. Ha Sopronban történik a baleset, kijön a gyepmester, elviszi a helyszínről az állatot, és ügyel rá, míg érte megy a gazdája vagy egy hozzátartozó. Gyakran megesik azonban, hogy Soprontól távolra vonulunk, és csak a helyszínen derül ki, hogy állatot is szállított a jármű. Szeretnénk elkerülni, hogy így kóboroljanak, pusztuljanak el az állatok. A mentőautóban nem szállíthatunk állatot, azonban a helyszínen sem maradhatnak. A mi feladatunk a mentés, a tűzoltóké a műszaki mentés, a rendőrnek is dolga van a balesetnél, az állattal senkinek nincs ideje törődni.
Ha lenne egy riasztható állatmenhely, vagy segítőkész soproniak, akiket értesíthetnének a mentők, akkor megoldódna éves szinten több tíz kutya, cica sorsa.
– Az esetkocsiban és az állomáson is fel lenne jegyezve, és azonnal tudnánk, kihez forduljunk – folytatták a mentők. – Kérjük a soproniakat, amennyiben segíteni tudnak, keressék fel a soproni mentőállomást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZJA: 30 napos határidő

Már utalják az adóvisszatérítést, írta lapunk korábban az APEH megyei igazgatóságának tájékoztatója alapján. Cikkünkre érkezett néhány kérdés az utalások 30 napos határidejével kapcsolatban.
Tovább olvasom