Délmagyar logó

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 1°C | 5°C Még több cikk.

SegítQket várnak

a takarításhoz

A Castanea-egyesület segítQket vár az Ikva takarítási akciójához. A patakot és környékét vasárnap tisztítják meg a szeméttQl. A szervezQk reggel 9-re várják a Florascához azokat, akik csatlakozni kívánnak a kampányhoz.
Vasárnap reggel kezdQdik az Ikva patak takarítási akciója, melyre a szervezQk várják a segíteni szándékozókat.
– Saját ötletem volt a patak és a környékének megtisztítása a szeméttQl, mivel lépten-nyomon illegálisan lerakott hulladékot látni a meder környékén – mondta el Prázmári Mihály kezdeményezQ. – Felkerestem a Castanea Környezetvédelmi Egyesületet, és Hárs Olivér, a szervezet vezetQje együttmqködésérQl biztosított. ElsQ lépésben szeretnénk visszaadni a pataknak a tisztaságát, hiszen valamikor régen még halak is éltek benne. A hatékonyság azonban nagyban függ a résztvevQk számától, ezért kérünk mindenkit, aki szívén viseli a környezete tisztaságát, csatlakozzon az akcióhoz.
A szervezQk vasárnap reggel 9 órára a TalajerQ Gazdálkodási Vállalat (Florasca) Lehár Ferenc utcai telephelye elé várják a segíteni szándékozókat. Konténert – és kesztyqket korlátozott számban – a szervezQk biztosítanak. – Kérünk mindenkit, hogy gumicsizmát és lehetQség szerint mqanyag zsákot hozzon magával – tette hozzá Prázmári Mihály. Hó esetén az akció másnapra tolódik. Információ a 70/231-54-52-es telefonszámon kérhetQ.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizennégy módosító: mind elutasítva

A megyei közgyqlés ma minden bi- zonnyal elfogadja a 2007-es költség- vetést. ElQtte azonban a… Tovább olvasom