Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Segítség véneki családoknak

A Duna és a Mosoni-Duna kettős ölelésében fekvő Vének önkormányzata három családot lát el élelmiszerrel, akik a víz fogságába kerültek.

A folyó árterében mintegy száz épület áll, de ezek három kivétellel hétvégi házak, és a szerkezetük kiállja a vénekiek számára nem ritka próbatételt. Három család él az ártérben, nekik már tegnap segítségre volt szükségük, s az önkormányzat szervezte meg az élelmezésüket. Egyébként nincs helyi készültség a településen, a sokat kiállt faluban nem is lesznek problémák, ha az időjárás nem okoz a vártnál sokkal kellemetlenebb meglepetést. Amitől jelenleg az árvíznél jobban tartanak Véneken: a belvíz, ami jelenleg a gyűjtőterületen áll és egy-két napon belül eléri a kerteket.
Jakusné Ságer Anna polgármester elmondta: ha 7,4 méternél tetőzik a Duna, akkor nem okoz kárt a vénekieknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esküvő: négy év után négyesben

Az élet olyan, mint egy doboz bonbon, sosem tudhatod, mit húzol ki belőle, s ezen az alapon még fontosabbnak tűnik, hogy az ember a csalódások után se adja fel a boldogság keresését. Vadászék megismerkedésének története is ehhez ad biztatást és nemrégiben azzal teljesedett ki, hogy Henriette és Attila romantikus megoldást választva csupán két tanú jelenlétében járult az anyakönyvvezető elé. Tovább olvasom